Лидерът в първенството на Саудитска Арабия Ал-Итихад спечели домакинския си

...
Лидерът в първенството на Саудитска Арабия Ал-Итихад спечели домакинския си
Коментари Харесай

Четири дузпи и 20-минутно добавено време отдалечиха Роналдо от титлата

Лидерът в шампионата на Саудитска Арабия Ал-Итихад завоюва домакинския си конфликт против третия в класирането Ал-Шабаб с 2:1 в мач от 24-ия кръг на локалния хайлайф. Двубоят ще бъде запомнен освен с четирите отсъдени дузпи, само че и с 20-минутното си добавено време. С тази победа Ал-Итихад събра 59 точки и се отдалечи на шест от главния си преследвач Ал-Насър, където играе суперзвездата Кристиано Роналдо.

Домакините поведоха в 18-ата минута, когато Абдеразак Хамдалах беше прецизен от дузпа. Тяхната преднина се задържа до 67-ата минута, когато Кристиан Куанка изравни от бялата точка. Гостите имаха опция да осъществят цялостен поврат в 89-ата минута, когато получиха втора дузпа в своя изгода. Последвалият удар на Аарън-Салем Бупендза обаче беше избавен от противниковия вратар. През първата част съдията даде добавено време от 8 минути, а през втората то беше цели 13 минути главно поради преразглеждането на обстановките за дузпите с ВАР. В петата минута на добавеното време Закария Ал Хавсави от състава на Ал-Итихад си изкара пряк червен картон. Малко преди края на дуела се стигна до нова интервенция на ВАР и четвъртата дузпа в мача, с която Хамдалах оформи крайното 3:1. Изгонването на Ал Хавсави и последната дузпа в срещата провокираха още по-дълго добавено време, което не продължи 13, а вместо това 20 минути.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР