Лидерът в луксозните преживявания при пътуване в Космоса SpaceVIP си

...
Лидерът в луксозните преживявания при пътуване в Космоса SpaceVIP си
Коментари Харесай

Екстремна вечеря на 30 хиляди метра над Земята срещу $495 000

Лидерът в първокласните прекарвания при пътешестване в Космоса SpaceVIP си партнира с новаторския шеф-готвач Расмус Мунк, прочут с кухнята си в Alchemist в Копенхаген, отличен с две звезди от " Мишлен ", с цел да започва неповторимо преживяване при хранене на към 30 хиляди метра над морското ниво.

(Във видеото може да научите повече за: SpaceX изпрати празнични лакомства на астронавтите на МКС)

На цена от 495 хиляди $ за билет и единствено с шестима посетители на експедиция, шестчасовото странствуване ще стартира от Флорида на борда на галактическия транспортен съд Space Perspective's Spaceship Neptune - въглеродно безпристрастен транспортен съд, който може да се движи над 99% от земната атмосфера.

Introducing a $495k Dining Experience in Space
— Elite Search (@elite_search)
Корабът " Spaceship Neptune ", който е един от най-безопасните способи за посещаване на Космоса, не изисква образование или специфична екипировка, контролиран е от FAA и бреговата защита на Съединени американски щати и следва насоките на НАСА.

На борда на самолета гостите могат да се възползват от Wi-Fi по време на пътуването, както и от подобаваща тоалетна. През големите прозорци - най-големите, които в миналото са летели в Космоса - се открива хипнотизираща панорама към планетата изпод. 

Всеки посетител ще бъде облечен и в цялостен отбор по поръчка на френската фешън къща Ogier, която ще сътвори тоалети, употребявайки авангардни материи, основани особено за тази експедиция.

По време на неповторимото пътешестване гостите ще се хранят с меню, особено основано от Мънк. Както и при менютата му в Alchemist, където той се стреми да опише многостранна история за метода, по който вижда света, това меню ще следва присъщия му жанр " холистична кухня ", при който всяко ядене има за цел да провокира диалог за планетата и връзката ни с нея.

За това кулинарно потапяне Мънк преглежда ролята на галактическите проучвания през последните 60 години от човешката история, въздействието им върху обществото и признателността към Земята, която тези пътувания разпалват.

" Куполната основна столова на Alchemist черпи непосредствено ентусиазъм от страхопочитанието, което изпитах като дете, когато за първи път видях Земята от Космоса в планетариума в Копенхаген ", споделя Расмус Мунк.

" Потапянето е централно за холистичната кухня, а моята упоритост е да съчетая гастрономията с изкуството и науката, с цел да основа схващане за обществените и екологичните проблеми. В това прекарване желая да подчертая храната като обща нишка в човешкото ни битие и ще бъде в действителност значимо да я поднасям, до момента в който виждам надолу към Земята " , споделя още Мунк.

" Впускането в тази невиждана кулинарна авантюра в Космоса бележи основен миг в човешката история. Това встъпително пътешестване е единствено първата глава от задачата на SpaceVIP да употребява трансформиращата мощ на галактическите пътувания, с цел да издигне човешкото схващане и да дефинира хода на нашата групова еволюция " , споделя Роман Чипоруха, създател на SpaceVIP.

Първото от поредицата пътувания " Космическа вероятност " , създадени в партньорство със SpaceVIP, ще бъде дарено на Space Prize Foundation - организация с нестопанска цел, отдадена на премахването на бариерите, учредени на пола, в тази ниша на науката и технологиите. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР