Лидерът в класирането при пилотите Люис Хамилтън ще стартира от

...
Лидерът в класирането при пилотите Люис Хамилтън ще стартира от
Коментари Харесай

Хамилтън спечели квалификацията в Япония с рекорд


Лидерът в класирането при водачите Люис Хамилтън ще започва от първа позиция на утрешното съревнование за Гран при на Япония, откакто бе най-бърз в днешната подготовка.

Трикратният международен първенец стигна до първия си полпозишън на „ Сузука “ в кариерата си, само че го стори с връх на пистата. Британецът навъртя обиколка за 1 минута 27.319 секунди, с което усъвършенства най-хубавото достижение в историята на Михаел Шумахер, и то с повече от секунда и половина. По този метод Хамилтън към този момент е печелил полпозишън на всяко едно съревнование от календара на Формула 1.

„ Имах голямо предпочитание да го направя. Не направих нито една неточност и всяка последваща обиколка бе по-добра. От 10 години се пробвам да реализира този полпозишън “, разяснява Хамилтън след квалификацията.

Основният съперник на Хамилтън за купата Себастиан Фетел даде второ време и на следващия ден ще тръгне втора позиция, а идната редица бе заета от водачите на Ред Бул – Даниел Рикардо и Макс Верстапен. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР