Лидерът в класирането при конструкторите във Формула 1 – Мерцедес

...
Лидерът в класирането при конструкторите във Формула 1 – Мерцедес
Коментари Харесай

В Ред Бул смятат, че са уловили блъфа на Мерцедес

Лидерът в класирането при конструкторите във Формула 1 – Мерцедес може би е разрешил проблемите си охлаждането на мотора тъкмо преди Гран При на Германия. Подобна теза изрази техническият консултант в Ред Бул – доктор Хелмут Марко.

До този миг през сезона „ сребърните стрели” не съумяха да завоюват само в Австрия, където състезателят на „ биковете” Макс Ферстапен се оправи с Шарл Льоклер (Ферари) и победи на „ Ред Бул Ринг”. След неуспеха в Шпилберг няколко от водещите отбори в Мерцедес - в т. ч. Люис Хамилтън, Валтери Ботас и шефът Тото Волф – обществено признаха, че са изпитали компликации с охлаждането на моторите в австрийските горещини.

Очевидно това се явява единствената по-сериозна уязвимост в съвсем съвършените машини на отбора, а прогнозите за „ Хокенхайм” също сочат извънредно високи температури през уикенда. Всичко това води до упования, че Мерцедес още веднъж би имал компликации. „ Всичко сочи към огромни горещини, които бяха същинско предизвикателство за нас в Австрия. Трябва да бъдем бдителни”, съобщи Волф. „ Както „ Ред Бул Ринг”, и „ Хокенхайм” е релативно къса писта, която ще редуцира разликите сред обособените отбори. Трябва да останем смирени и да работим в името на най-хубавия резултат.”

Според Хелмут Марко има доста огромна възможност изявлението на неговия съотечественик да се окаже добре обмислен блъф. „ Единствено, когато денят е парещ, те губят сили. На това се надяваме за „ Хокенхайм”, само че Мерцедес ще пристигна с ново шаси и нова охлаждаща система. Поне по този начин научих. Ще желаят да създадат всичко по силите си, с цел да завоюват у дома”, добави 76-годишният австриец.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР