Лидерът в класирането на Световния рали шампионат (WRC) От Танак

...
Лидерът в класирането на Световния рали шампионат (WRC) От Танак
Коментари Харесай

Танак изпусна за кратко лидерството на рали Корсика, но си го върна

Лидерът в класирането на Световния рали шампионат (WRC) От Танак изгуби в края на петъчния спортен ден водачеството си на рали Корсика, само че в съботната заран съумя да си го върне назад. Пилотът на Toyota сподели по-добра скорост от Елфин Еванс с Ford Fiesta и след напрегната борба се върна на първото място. Естонецът призна, че в петък не е достигнал своя предел.

Съботния ден стартира с задатък от 4.5 сек за Еванс, само че Танак смъкна 0.6 сек в първия стадий, а в идващия - още 3.7 сек. Съвсем лека неточност на Еванс преди паузата на обяд, излизайки за миг отвън пътя, разреши на Танак да генерира преднина от 2.3 сек.

@TourdeCorsewrc SS9

1 @DaniSordo 29m45m.0s
2 @OttTanak +0.8s
3 @SebOgier +1.4s
4 @ElfynEvans +3.3s
5@ThierryNeuville +7.5s

Overall Standings
1@OttTanak 2h03m16.3s
2@ElfynEvans +2.3s
3@ThierryNeuville +17.2s#TourdeCorse #WRC pic.twitter.com/CGqoCQOSGw
— World Rally Championship (@OfficialWRC) March 30, 2019
Третата позиция продължава да бъде държана от Тиери Нювил с Hyundai, който изгуби 7.4 сек единствено в съботната заран, където призна, че е бил прекомерно внимателен. Целият пу пасив от водача към този момент е 17.2 сек. Съотборникът му Дани Сордо затвърди четвъртата си позиция като записа и една етапна победа.

Шампионът Себастиен Ожие пък лиши петото място от някогашния си съотборник в M-Sport Ford Теему Сунинен. Французинът не бе удовлетворен от C3 автомобила си през вчерашния ден и механиците смениха през нощта окачването и спирачките му. Представянето му обаче не се усъвършенства, колкото Ожие очакваше. Сунинен, който е инструктиран да приключи френския кръг от WRC без произшествия, се движи на шеста позиция, а Есапека Лапи с втория Citroen C3 - на седма.

Легендата на WRC Себастиен Льоб през вчерашния ден се свлече до 49-о място, само че до обяд в събота съумя да напредне до осмото. След грубата си неточност в първия стадий в петък, през днешния ден Льоб позволи още една, излизайки от пътя след завъртане, което му струваше към 20 сек.

A little error from @SebastienLoeb in the middle of the epic 47.18km SS9 #WRCLive pic.twitter.com/0tEntNum1g
— World Rally Championship (@OfficialWRC) March 30, 2019
Съотборниците на Танак в Toyota Яри-Мати Латвала и Крис Мийк започнаха съботния спортен ден 13-и и 16-и, само че по-късно съумяха да влязат в топ 10. Причината за изоставането им е спукана гума за първия и развалено окачване в автомобила на втория.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР