Лидерът в Бундеслигата Байер Леверкузен ще играе срещу Щутгарт на

...
Лидерът в Бундеслигата Байер Леверкузен ще играе срещу Щутгарт на
Коментари Харесай

Байер Леверкузен срещу Щутгарт на четвъртфиналите в турнира за Купата на Германия

Лидерът в Бундеслигата Байер Леверкузен ще играе против Щутгарт на четвъртфиналите в шампионата за Купата на Германия, до момента в който третодивизионният Саарбрюкен ще се изправи против Борусия Мьонхенгладбах.

Другите двойки опълчват отбори от Втора Бундеслига - Херта Берлин против Кайзерслаутерн и Санкт Паули Хамбург против Фортуна Дюселдорф.

Жребият беше изтеглен единствено два часа, откакто Байер Леверкузен и Щутгарт приключиха наедно 1:1 в Бундеслигата, и ден откакто Херта завоюва против Кайзерслаутерн с 2:1 във втория ешалон.

Турнирът за Купата на Германия този сезон предложи няколко огромни изненади - най-много триумфите на Саарбрюкен над рекордните спечелили в конкуренцията Байерн Мюнхен и Айнтрахт Франкфурт. Клубът влезе в историята през 2020-а, когато стана единственият тим от четвърта дивизия, който в миналото е достигал до полуфиналите, а това може да се случи още веднъж против Борусия Мьонхенгладбах.

Два тима от втора дивизия сигурно ще стигнат до полуфиналите, а с отпадането на Байерн, на двукратния настоящ първенец Република България Лайпциг, на Айнтрахт Франкфурт и на Борусия Дортмунд, Щутгарт е единственият, който е вдигнал трофея през 1997 година.

За първи път четвъртфиналите ще се играят по един мач дневно - на 30 и 31 януари и 6 и 7 февруари. Финалът ще бъде в Берлин на 25 май.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР