Лидерът ЦСКА ще брани върха в класирането за първи път

...
Лидерът ЦСКА ще брани върха в класирането за първи път
Коментари Харесай

ЦСКА ще брани върха за първи път

Лидерът ЦСКА ще брани върха в класирането за първи път през днешния ден.

След като в сряда армейците се изкачиха на водаческата позиция с сложна победа над Ботев в Пловдив, 4 дни по-късно те ще я пазят във Враца.

При триумфа над жълто-черните възпитаниците на Саша Илич не впечатлиха с представянето си, само че се пребориха за трите точки с повече експанзия през втората част.

Силно се включи нападателят Дюкенс Назон, а с основни намеси се отличи най-постоянният в аления състав – вратарят Бусато.

Срещу Ботев Враца сръбският ментор ще желае да види друго и много по-доминантно лице от своя отбор, а противникът наподобява доста подобаващ.

Всъщност съгласно статистиката зелените са най-удобният противник за ЦСКА в сегашния състав на Първа лига. 31-кратните първенци се намират в серия от 11 турнирни победи над неделния си съперник.

Толкова дълга е сполучливата поредност и против различен член на елита – Септември, само че тя стартира преди повече от 60 години, до момента в който против Ботев е в рамките навръх едно десетилетие.

За последно армейците стъпват изкривено под Околчица през ноември 2011, когато домакините стигат до 2:2, а в края на срещата Жуниор Мораес пропуща дузпа. Оттогава насам ЦСКА е праволинеен против този противник.

Първата победа от серията против врачани идва на 7 май 2012 година, когато Мораес се реваншира за пропуща си на „ Христо Ботев “ с гол и асистенция за триумфа с 2:0 на „ Армията ”, който е последван от още 10 победи в идващото десетилетие.

Някои от тях са много безапелационни, като такива бяха дуелите от предишния сезон. Преди малко повече от година алените победиха с 4:2 във Враца, а е любопитно, че единствено един от голмайсторите в оня мач може да се появи на терена в неделя – младият състезател на домакините Мирослав Маринов.

За Ботев резултата откри Дориан Бабунски, а за гостите с две попадения се отличи Георги Йомов, чиито права са спрени. По един път пък се разписаха Брадли Мазику и Йоан Бай. През пролетта на „ Българска войска “ алените бяха още по-категорични и се постановиха над противника си с 4:0, а дебютен гол означи бразилецът Маурисио Гарсес.

Начело на врачани в тези дуели бе актуалният им ментор Даниел Моралес, който се завърна на поста преди 4 кръга. Бразилецът стартира мощно с победа с 2:0 над Хебър, само че по-късно Ботев завоюва единствено точка от идващите си три дуела против Черно море, Арда и Локо София и е жаден за положителни резултати.

Най-големи проблеми в упоменатия интервал пък Ботев Враца основава на ЦСКА под управлението на Антони Здравков. При Сухия зелените се опъват съществено на алените още през април 2013 година, когато дуелът на „ Христо Ботев “ приключва 3:4, а победният гол на Лукас Саша пада във финалния четвърт час. Последният път, в който столичани „ трепериха “ против врачани, още веднъж бе при Здравков – 2:1 на „ Армията “ през декември 2020-а.

След оставката на Росен Кирилов тази есен Дани Моралес и Антони Здравков бяха в неприсъствен спор за вакантната позиция, а следва да разберем дали бразилецът, който бе предпочетен, ще успее да повтори образеца на съперника си и този път да затрудни ЦСКА.

Двубоят на стадион „ Христо Ботев “ през днешния ден е от 16:45 часа и по традиция Novsport.com ще наблюдава развиването му в действително време.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР