Лидерът на Воля Веселин Марешки днес анализира кризата в Българската

...
Лидерът на Воля Веселин Марешки днес анализира кризата в Българската
Коментари Харесай

Марешки: МВР купува скъп бензин за полицията от картела

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки през днешния ден проучва рецесията в Българската полиция от своята позиция - парите на народа и на служителите на реда ги няма, а в същото време Министерство на вътрешните работи заплаща скъпо гориво на един картел.

В декларация от парламентарната естрада Марешки заприказва за писмо, което той е изпратил на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. В него депутатът и предприемач, който има лични бензиностанции, пита Министерство на вътрешните работи от кое място си купува горива за потребностите на полицията.

И Марешки прочете отговора на министъра от трибуната: " Има подписани контракти, само че не с бензиностанции, а с определени снабдители, отговарящи на комплекс от критерии. Договорите са налични на формалния уебсайт. А годишният разход за горива е друг през другите години и зависи от доста фактори - брой на структурите, брой на колите, криминогенната конюнктура и други ". 

" Вие разбирате ли нещо от този отговор, аз не ", попита депутатите той и си отговори самичък. 

Марешки изясни, че сега има места, където цената на колонка е с 40 стотинка по-ниска, а Министерство на вътрешните работи заплаща с 40 стотинки повече за гориво.

" Плащаме с 40 ст. повече, с цел да пълним джобовете на картела. С разграбен бюджет от един втори монополист не остават пари за хората. Ограбваме парите на Министерство на вътрешните работи и пълним джобовете на картела ", безапелационен беше Марешки, като по-късно добави, че по този метод не остават пари за мотивация на служителите на реда. 

Депутатът изиска от министър Радев да покаже действителните неща, а от премиера Бойко Борисов да застане зад тила на вътрешния министър, с цел да се знае какво се случва с парите на народа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР