Лидерът на Воля и зам.-председател на парламента Веселин Марешки предложи

...
Лидерът на Воля и зам.-председател на парламента Веселин Марешки предложи
Коментари Харесай

Воля предлага референдум за купуването на нови бойни самолети

Лидерът на " Воля " и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки предложи да бъде иницииран референдум за това дали да се закупуват нови бойни самолети, изиска Народно събрание да одобри декларация по отношение на резултатите от допитването в Македония, провело се в неделя.

Като напомни за двата референдума в България (за строителството на втора атомна централа и за смяна на изборната система) и акцентира, че резултатите не са били приети за годни поради дефицит на най-малък брой гласове, на този декор, по думите му, и на това, което се случва у нас, звучало неуместно изявление на външния министър Екатерина Захариева след допитването в Македония.

Понеже всички в този момент си мълчим - ръководещи, съпротива, патриоти, излиза, че " този памфлет " е позиция на цялата страна, още повече че две трети от македонците споделиха " не ", посочи от парламентарната естрада Марешки. Това е и аргументът му да изиска Народно събрание да излезе с декларация, с която " да бъдем поредни в нашите решения ", " да кажем, че резултатът санкционира самозабравилите се политици в Македония ", както и че поддържаме пътя на Скопие за отстояване на националните ползи на страната.

Лидерът на " Воля " възобнови и концепцията си за референдум за закупуването на нови бойни самолети. Парите за изтребителите можели да бъдат дадени за опазване на здравето, в което са едни от най-големите проблеми у нас. Мотивирайки предлагането, Марешки счете, че в случай че бъдат удържани по 12 лева в допълнение за здраве на всеки, ще се съберат към 400-500 млн. лева годишно и това, съгласно здравното министерство, би решило огромна част от проблемите в бранша. Но, акцентира зам.-председателят на Народното събрание, в случай че единствено един от най-големите проблеми може да бъде решен с тези 400-500 млн. годишно, се натрапва ясното решение, че би трябвало да спрем грабителската договорка за закупуването на няколко самолета и с тези пари да решаваме проблеми в опазването на здравето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР