Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се оттегля от поста председател

...
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се оттегля от поста председател
Коментари Харесай

Каракачанов се оттегля като лидер на ВМРО

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов се отдръпва от поста ръководител на партията. Това заяви самият той на страницата си във Фейсбук и предложи конгресът на партията, плануван за 12 февруари, да избере трима съпредседатели на неговото място - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди.  " Моето предложение за това съпредседателство са: 
Ангел Джамбазки – евродепутат втори мандат, най-активният български представители в Екологичен потенциал, както и един от най-дейните млади български политици през последните години.Искрен Веселинов – ръководител на групата на Вътрешна македонска революционна организация в 44-тото Народно събрание и ръководител на една от най-тежките комисии по районно развиване и благоустройство в Народното събрание. Александър Сиди – един от най-активните народни представители на Вътрешна македонска революционна организация в 44-тото Народно събрание. Представител на младото потомство, който потвърди своята увереност да брани българския интерес и идеите на Вътрешна македонска революционна организация, без значение от компликациите. ", написа той.
Място в управлението като секретар би трябвало да има и Юлиан Ангелов, предлага още Каракачанов и напомня, че това е индивидът, ръководил щабовете на всички предизборни акции през последните 10 години. Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация изяснява, че е настъпил моментът за смяна и подмладяване на управителните органи на Вътрешна македонска революционна организация.

Каракачанов ще предложи и да бъде понижен съставът на Организационния съвет от 100 на най-много 60-70 индивида, както и досегашният брой на членовете на ИК, който сега включва 17 души. " Членството в тези органи на ръководство на Вътрешна македонска революционна организация не би трябвало да бъде въз основата на някакво псевдорегионално посланичество, а въз основата на качества и потвърдени благоприятни условия за работа ", разясни той. 

" Колкото до мен, аз нямам желание да излизам в политическа пенсия и ще не преставам да работя интензивно за престижа на Вътрешна македонска революционна организация и за идеите, за които Вътрешна македонска революционна организация е воювала в своята 128-годишна история, води война и до през днешния ден. Ще заема своето място такова, каквото ми отреди Конгресът и членовете на Организацията ", написа Каракачанов. 

Красимир Каракачанов признава, че 2021 година е била сложна за организацията, само че счита, че тя е била " функционалност от миналите 4 комплицирани и в това време ползотворни за идеите ни години, в които Вътрешна македонска революционна организация беше в законодателната и изпълнителната власт. Имахме 12 народни представители, имахме зам.-министри, имаме кметове на общини и кметства, общински съветници в цялата страна ". 

Сред достиженията на политическата групировка под негово управление той изброява премахването на фигурата на безконечния дебитор и възпрепятстването на приемането на Истанбулската спогодба и прекъсването на " още редица опити да бъде въведена ЛГБТИ+ идеологията в детските градини и учебните заведения. ", въвеждането на данъчни облекчения за фамилиите с деца, " както и устойчивото повишение на приходите в последните години, включително и пенсиите, борба със обществения паразитизъм, въвеждането на безвъзмездния труд в интерес на обществото за административни нарушавания с санкции, " които маргиналите в никакъв случай не заплащат ",премахването на правната опция " за убийците да се възползват от кратко правосъдно разследване и да се измъкват с по-леки присъди " и започването на  " непримирима борба с циганската престъпност. "

" Спряхме ратификацията на СЕТА в Народното събрание и подписването на Пакта за миграция. И едно от най-важните неща – заострихме вниманието на обществото към една болна за България тематика – Македония. Тема, по която години наред страната съзнателно мълчеше. Нека да си го кажем непосредствено - с помощта на Вътрешна македонска революционна организация в държавното управление и Народното събрание бяха сложени ясни и безапелационни условия за участието на Македония в Европейски Съюз и не бяха изпълнени непознатите поръчки. ", акцентира Каракачанов и обобщава, че ВМРО няма от какво да се срамува от наличието си в изпълнителната и законодателната власт. 

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР