Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обвини в лъжа лидера на

...
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обвини в лъжа лидера на
Коментари Харесай

Каракачанов обвини Марешки в лъжа и призна, че не всички от ромския етнос са еднакви

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов упрекна в неистина водача на Воля Веселин Марешки.

``
реклама

" Разбрах, че във ваше студио е посочил фотография, на която аз съм с представители на ромския етнос, за която се твърди, че е от Войводиново. Марешки лъже като... айде да не споделям. Тази фотография е от 2016 г.  и е направена на пазара в Плевен. Тези хора пожелаха да се снимат с мен. Те работят там - продават, чистят. Един човек излиза и лъже и аз би трябвало да се изяснявам на една неистина. Хората, които виждат фотографията, знаят, че е в Плевен, а не във Войводиново ", сподели Каракачанов.

Той призна, че острите му думи против ромския етнос са провокирани от типа на командоса, който бе пребит на 6 януари. Военният министър го е посетил в болничното заведение. " Той беше като шиник в главата - нямаше място без синина. Ритали са го единствено в главата. При опит да ги изтеглят, единият е споделил - " оставете ме да го убия ". Да, изпуснах се, бях обиден. Не всички хора от този етнос са такива. Има доста хора, не споделям какъв %, само че не са малко - работят обикновено, почитат съседите си, заплащат си сметките за ток, вода. Аз съм човек на първо място. Но си помислете за какво съм бил докаран до това положение. Спомнете си случаите с момичето от Русе, което е било свиреп изнасилено, с убитото момиче в Търново, с бабите и дядовците, които постоянно биват измъчвани по селата. Като видях това момче бях полудял, бях под афект. Ние си затваряме очите и в случай че някой си изтърве нервите скачайте върху него. А когато представители на дадена общественост бият, изнасилват, грабят, би трябвало ли да си затваряме очите, интеграция няма. ", сподели още той.

" Когато един българин си остъкли терасата нелегално отиват глобяват го и той събаря. Когато в дадени места изникнат цели гета няма никой, който да е глобен. Когато властта си затваря очите е проблем. Аз не давам отговор за интеграцията на общностите. От години приказвам, че би трябвало да сме по-смели, а не да се плашим, че ще сме упрекнати, че сме политически неточни ", разяснява политикът.

Накрая той разкри, че хората от съборените във Войводиново къщи най-вероятно са отишли в две чирпански села, откъдето в действителност са родом. " Къщите са противозаконни и по тази причина ги събориха. Не става дума за някакъв тип възмездие. А и тези къщи са рискови за хората. При най-малкия вятър ще паднат. Къде са в този момент ли? Тези хора не са пристигнали от Африка, те  не са незаконни мигранти от чужбина. Повечето са от две чирпански села, най-вероятно са се върнали там. Преди години кметът им е предложил имоти години, само че те са поискали общиата да им вдигне къщи ", приключи Каракачанов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР