Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че напускащият премиер на

...
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че напускащият премиер на
Коментари Харесай

Мицкоски: Няма да зачетем нов договор с България

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разгласи, че напускащият министър председател на Северна Македония Зоран Заев бил подготвен да подпише ново съглашение с България за асимилация и пряк удар по идентичността на македонския народ.

„ Зоран Заев на потегляне е подготвен да подпише ново съглашение, макар че ни увери, че е разрешил всички отворени въпроси със съседите ни. В него ще одобри отчасти или напълно резолюцията, призната от българския парламент през ноември 2019 година, в случай че не се неистина. Това е цялостна асимилация на македонския народ и пряк удар върху идентичността. Тъй като той си потегля, се тормозя, че може да направи този ход и че всички ще плащаме следствията “, твърди Мицкоски, цититан от БГНЕС.



„ Затова “, добави той, „ моето обръщение към новото държавно управление в източната ни съседка и към президента Радев е, че този едностранен контракт на държавно управление без доверие, ние от ВМРО-ДПМНЕ нямаме желание да зачитаме, тъй като това ще значи директен удар върху идентичността на македонския народ и асимилацията му “, сподели Мицкоски.



„ Да приказваме за положително обучение, туризъм, инфраструктурна връзка, всичко, което предлага прогрес и бъдеще. Да не се връщаме в предишното, тъй като това са мъчителни тематики на Балканите. Няма да приемем никакво изнудване и ще призовем нашите другари в Брюксел да ни поддържат, тъй като ние сме хора, които желаят да споделят европейски полезности за бъдещето, а не за предишното “, съобщи Мицкоски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР