Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че когато дойде на

...
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че когато дойде на
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ ще връща надписи български фашистки окупатор в Северна Македония

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разгласи, че когато пристигна на власт, първото нещо, което ще направи, ще бъде да смени историческите надписи, които министър председателят Зоран Заев желае да смени, с цел да няма надписи " български фашистки окупатор ", написа " Слободен щемпел ".

Аз съм квалифициран, незабавно когато те свалим с народа, да изправим всички твои исторически и незаконни неточности. Връщането на надписите, които отразяват същинската историческа истина, които Заев ще смени, ще бъде измежду първите неточности, които ще изправим, съобщи в известие Мицкоски.

От опозиционната партия са недоволни от умерения звук на премиера Зоран Заев във връзка с историческите разногласия с България. Според ВМРО-ДПМНЕ министър-председателят, " с цел да угоди на българите ", е подготвен и да отстрани образованието по история в главните учебни заведения. Те дефинират това като позор за страната.

Оглавяваната от Християн Мицкоски партия прикани за отдръпване на новата идея за образованието и за неотложно показване на наличията, които са отхвърлени, и на тези, които остават в образователната стратегия. От ВМРО-ДПМНЕ желаят също необятни публични диспути, в които да бъдат включени всички значими фактори - институции, институти и учени, с цел да не се случи по този начин, че " македонската история да бъде отнета от македонското бъдеще ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР