Лидерът на Възраждане заплаши, че ще изхвърлят представителите на Демократична

...
Лидерът на Възраждане заплаши, че ще изхвърлят представителите на Демократична
Коментари Харесай

Депутати се обиждат на Късопишков, простак и утайка – Желязков ги наказва

Лидерът на " Възраждане " заплаши, че ще изхвърлят представителите на " Демократична България "

Двама депутати получиха наказване още на втората седмица от началото на 49-ото Народно заседание. Това бяха ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов и депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков.

Повод стана разискването на правилника на Народното събрание. От „ Възраждане “ още веднъж нападнаха с обиди „ Демократична България “.

Това докара до реакция на Манол Пейков. Той изрази неодобрение от това, че били наречени коалиция „ Доносническа България “ и „ Сорос – Донос “.

„ Господа, не е цивилизовано да си приказваме по този метод. Г-н Костадинов, Вие се пробвате да възстановявате език, който е недопустим в общественото пространство. Вие разчитате на това, че ние се държим цивилизовано и почтително към Вас . Имайте поради, че ние също имаме богато въображение.  Аз постоянно мога да ви назова Коцето Късопишков ... а, имам поради човек, който написа с къси букви, нали! Въображението ми е безпределно. И запомнете, че за всеки идващ път, когато в наличието на президента Вие употребявате сходни думи, ние ще намерим метод да използваме същите против Вас . Просто не го правете! По този метод цивилизованият разговор отива на кино и нещата минават на напълно друго махленско равнище. Така политика не се прави. “

Костадин Костадинов обаче след това излезе на трибуната и изясни, че няма по какъв начин „ някакви сбъркани хора да ме уязвят “.

Той се обърна към ръководителя на Народното събрание Росем Желязков: „ Въпросът е различен. Не бива да допускате простащината на „ Доносническа България “ да надвива и да дефинира метода, по който звучи в общество Народното събрание. “

На балкона имало деца, а те чули „ дебелашки изявления от един тъпанар, от един характерен клеветник “. На трибуната трябвало да се съблюдава някакъв звук, който трябвало да бъде абослютно честен.

След това Костадин Костадинов изпадна в полуистерия и викна от трибуната: „ И когато видите представители на утайката на българската политика - „ Доносническа България “, да се пробват да задават дебелашки звук, държейки се дебелашки, в това число и сега, господин ръководител, направете нужното да изхвърлите тази наслойка, тъй като другояче ще се наложи да изхвърлим утайката ние! И няма изобщо да се двоумя идващия път! Разбрахте ли ме! “

Веднага по-късно Росен Желязков наказа Костадинов със „ забележка “ и даде отмора за усмиряване на пристрастеностите.

След почивката Желязков наложи „ забележка “ и на Манол Пейков . Той решил това, откакто се срещнал с думите на Пейков от експресната стенограма.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР