Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов и народни представители от парламентарната

...
Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов и народни представители от парламентарната
Коментари Харесай

Костадинов ще посети клуба в Охрид след стрелбата: Като няма държава, ние ще бъдем държавата!

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов и народни представители от парламентарната група ще посетят Северна Македония, където ще участват на разкриване на български културен център в Скопие. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

След това те ще отпътуват за Охрид, където ще посетят българския клуб „ Цар Борис III “, по който беше стреляно. Вчера Костадин Костадинов прикани от парламентарната естрада стрелбата по българския клуб в Охрид да бъде сложена в Европейския съюз, а българската страна да реагира.

„ Питаха ме дали не ме е боязън. Естествено, че не ме е боязън. Ако ние, които ще отидем там за един ден, се опасяваме, какво тогава да кажем за нашите сънародници в Македония, родени и живеещи там? Някой замисля ли се те по какъв начин живеят в такава среда? Вчера приказвах с ръководителя на Охридския клуб, Томе Блажевски, и той ми сподели следното - ние сме комити, поставили сме си главите в торбите, не ни е боязън. Тези смели българи заслужават цялостната поддръжка на българската страна, а и на Европейския съюз, и в случай че те не я обезпечат, то тогава „ Възраждане “ ще направи каквото е належащо с ресурсите, с които разполага. Като няма страна, ние ще бъдем страната! В мое лице, като ръководител на парламентарната комисия за българите зад граница, най-малко една част от българската законодателна власт ще окаже поддръжка на българите в Македония ", разяснява Костадин Костадинов в обществената мрежа Facebook, представен в известието.

В сряда късно вечерта клубът на гражданското съдружие „ Цар Борис Трети “ още веднъж стана обект на нахлуване, като по него е стреляно с огнестрелно оръжие, когато е бил осветлен. Дни преди този момент, незнайни нападатели замеряха помещението на клуба с камъни, като счупиха стъклото и част от светещата реклама.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР