Лидерът на Вагнер Евгений Пригожин публикува видео на фона на

...
Лидерът на Вагнер Евгений Пригожин публикува видео на фона на
Коментари Харесай

ВИДЕО Пригожин се пусна сред море от "пресни" трупове и заплаши: "Вагнер" се маха до 10 май от Бахмут, нямаме боеприпаси

Лидерът на " Вагнер " Евгений Пригожин разгласява видео на фона на поле, осеяно с трупове, отправяйки следващата доза нападки против управляващите в Русия.

Той попита: Шойгу, Герасимов, къде… са боеприпасите?

Посочвайки мъртвите бойци, водачът на " Вагнер " съобщи, че кръвта им е още прясна: " Те пристигнаха тук като доброволци и умират, с цел да можете вие да седите като дебели котки в първокласните си офиси ".

Преди няколко седмици Пригожин заплаши, че силите му ще изоставен Бахмут, в случай че управляващите в Русия не му оказват помощ с муниции. По-късно амунициите бяха изпратени, а " Вагнер " продължи да се бие. Помощта обаче очевидно е била еднократна, тъй като развръзката към този момент е ясна - Пригожин разгласи, че " Вагнер " ще се изтегли от Бахмут до 10 май.

Във видео, оповестено в обществените мрежи, той декларира, че " ще съобщи позициите на войските на Руската федерация и ще " ближе рани ", а тъй като при липса на муниции те са " обречени на безсмислена гибел ".

Той също по този начин включва документално изказване с график на всички събития, случили се от началото на пълномащабната война. Най-вече обвинявайки съветското МО за проблемите, зародили заради неналичието на доставки и поддръжка.

Трябва да се означи, че в предходни случаи Пригожин е правил трагични изказвания, след което се е отказвал от тях. Миналата седмица той предложи да се спре артилерийския огън по украинските сили в обсадения Бахмут, а по-късно сподели, че това е смешка.

СНИМКА: Стопкадър
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР