Лидерът на Вагнер Евгений Пригожин, който предполагаемо е в изгнание

...
Лидерът на Вагнер Евгений Пригожин, който предполагаемо е в изгнание
Коментари Харесай

Пригожин сниман на срещата Русия-Африка в Санкт Петербург

Лидерът на " Вагнер " Евгений Пригожин, който хипотетично е в заточение в Беларус, беше фотографиран тази седмица в Санкт Петербург по време на срещата Русия-Африка, оповестява Би Би Си.

Той е бил видян да се ръкува с дипломат Фреди Мапука, върховен държавен кадър на Централноафриканската република.

Снимката беше оповестена във фейсбук от Дмитрий Сити, който хипотетично управлява интервенциите на " Вагнер " в ЦАР.

Това е първата документирана демонстрация на Пригожин в Русия след неуспеха на протеста му през юни.

Би Би Си е удостоверила достоверността на фотографията посредством софтуерно лицево различаване и е получила 99 % съвпадане.

Детайлите в интериора, който се вижда като декор на фотографията, също съответстват с ситуацията в хотел " Трезини палас ", който съгласно съветските медии е благосъстоятелност на Пригожин. 

Връзката на врата на Мапука е с характерен модел, който е еднакъв с тази на връзката, носена от делегатите на срещата на върха.

При търсене на същото изображение не са били открити никакви по-ранни копия, което демонстрира, че се е появило онлайн неотдавна.

В богатата на диаманти ЦАР работят няколкостотин наемници на " Вагнер ", които оказват помощ на държавното управление в борбите му против размирен групи. 

Миналата седмица Пригожин се появи в Беларус. Видео в канали в Телеграм, свързвани с " Вагнер ", го сподели по какъв начин посреща бойци и разказва последните събития на фронтовата линия като срамни. Намеква и че " Вагнер " може да се върне във войната на идващ стадий.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР