Лидерът на Вагнер Евгений Пригожин даде да се разбере, че

...
Лидерът на Вагнер Евгений Пригожин даде да се разбере, че
Коментари Харесай

Пригожин с първи думи от изгнанието: Не тръгнах да свалям Путин

Лидерът на Вагнер Евгений Пригожин даде да се разбере, че не е желал да смъква съветския президент Владимир Путин, когато разгласи, че войските му ще тръгнат към Москва, като сподели: " Ние не тръгнахме, с цел да свалим управлението на Русия “. В същото време на запис на страницата си в Telegram той твърди, че няма скрупули за организацията на метежа.

В 11-минутното си видеообръщение той споделя: " Целта на марша беше да се избегне унищожаването на Вагнер и да се потърси отговорност от длъжностните лица, които посредством своите непрофесионални дейности са направили голям брой неточности “.

Той споделя, че Вагнер съжалява, че " е трябвало да ударят съветската авиация “ и са се обърнали, " с цел да избегнат проливането на кръв на съветски бойци “.

" Бяхме на марш, с цел да демонстрираме нашия митинг, а не да свалим държавното управление “, акцентира Евгений Пригожин, водачът на Вагнер " Бяхме на шествие, с цел да демонстрираме нашия митинг, а не да свалим държавното управление “.

Освен това той упорства, че нито един член на " Вагнер “ не се е съгласил да подпише контракт с Министерството на защитата на Руската Федерация преди крайния период от 1 юли, когато е трябвало да бъде разформиват формированието му.

Пригожин повтаря версията за хипотетичния удар на лагера. Той се похвали, че по време на протеста е минал по-голямо разстояние, в сравнение с съветската войска от 24 февруари 2022 година Той още веднъж повтори обвиняванията си към Министерството на защитата. Заявява, че се е съгласил на предлагането на Лукашенко да замине за Беларус, с цел да " не се лее кръв ".

Той не сподели какво ще прави по-нататък и какво ще се случи с ЧВК " Вагнер ".

Според анализатори, " като цяло Пригожин, явно, се готви да продължи да работи за подкопаване на обстановката в Руската федерация “.

Цялото изявление на притежателя на ЧВК " Вагнер ":

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР