Лидерът на управляващата в Полша партия Право и справедливост Ярослав

...
Лидерът на управляващата в Полша партия Право и справедливост Ярослав
Коментари Харесай

Качински напуска полския кабинет

Лидерът на ръководещата в Полша партия " Право и правдивост " Ярослав Качински подаде оставка от поста вицепремиер, съобщи Полската организация по печата (ПАП). Постът му ще бъде стихотворец от министъра на защитата Мариуш Блашчак.
" Това е изцяло естествено решение ", сподели Качински пред ПАП. " Води се война, а той е министър на защитата, тъй че в съответната обстановка сходно съчетаване на постовете има доста огромни преимущества ", добави той.
Ярослав Качински е най-важният политик в страната, управлява държавното управление при взимане на решения и персонално избира хората за висши позиции, в това число премиера Матеуш Моравецки. Той беше предизвестил, че желае да напусне кабинета, с цел да се концентрира върху подготовката на партията си за парламентарните избори следващата година. " Реших, че би трябвало да се съсредоточа върху нещата, които са най-важни за бъдещето на Полша. Не преувеличавам ролята си, само че... партията би трябвало да се съживи, тъй като наближава най-важното време на света за една политическа партия ", означи Качински.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР