Лидерът на трансформацията в тютюневата индустрия - Филип Морис Интернешънъл

...
Лидерът на трансформацията в тютюневата индустрия - Филип Морис Интернешънъл
Коментари Харесай

Филип Морис Интернешънъл ускорява прехода към бъдеще без дим

Лидерът на трансформацията в тютюневата промишленост - Филип Морис Интернешънъл (ФМИ), форсира курса си към бъдеще без пушек, с цел да сложи един ден завършек на тютюнопушенето, излиза наяве от оповестения в края на м.май. Докладът съдържа и обстоен обзор на резултатите на компанията в региона на устойчивото вложение и ръководство (ESG) и демонстрира по какъв начин организационната тактика, ръководство и активност на компанията основават добавена стойност. За да изтъкне въздействието си, компанията регистрира напредъка в разнообразни области на устойчивото вложение (ESG), в това число осъществяването на амбициозната си Пътна карта до 2025 година – набор от цели за бъдещето.

С бизнес тактиката си и в продължение на напъните си през последните 5 години за създаване на бъдеще без пушек посредством създаването и предлагането на бездимни други възможности, които да заменят цигарите, компанията провокира същинска гражданска война в промишлеността.  В интегрирания отчет  за 2020 година международният тютюнев колос затвърждава желанието си трайно да преорентира производството си към бездимните нововъведения. ФМИ възнамерява 50% от годишните чисти доходи на компанията до 2025 година да се генерират от продуктите без пушек.

„ Нашата цел до 2025 година е половината от чистите ни доходи да са от продуктите без пушек и да генерираме първия милиард $ доходи от артикули, които нямат нищо общо с тютюн и никотин и които не са предопределени за пушачи “, споделя новият основен изпълнителен шеф на ФМИ Яцек Олчак. Амбицията на компанията е до този интервал над 40 млн. пълнолетни пушачи да преминат към бездимните платформи, излиза наяве още от отчета. Половината от пазарите, на които се чака това да се случи, са отвън Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Посоката пред Филип Морис Интернешънъл е ясна – създаване на бъдеще без пушек с от ден на ден вложения в новаторските артикули за сметка на стандартните цигари. Компанията има вяра, че новата категория бездимни артикули, които въпреки и не без риск, са доста по-добър избор за пълнолетните пушачи спрямо това да продължат да пушат.

В момента потребителите на най-развитата бездимна платформа на компанията - устройството за нагряване на тютюн на ФМИ, в международен мащаб са близо 18 млн. Над 70% от тях или 12,7 млн. консуматори изцяло са спрели да пушат и са заменили цигарите с бездимната технология, сочат още данните от отчета за 2020 година



„ Представям този отчет с горделивост от това, което постигнахме единствено за 5 години, а точно че бездимните артикули към този момент съставляват съвсем една четвърт от общите чисти доходи за 2020 година, стартирайки от 0% през 2015 година Предстои още доста работа, само че нашите амбициозни цели са израз на увереността в способността ни да променим радикално компанията в близко бъдеще “, уточни основният изпълнителен шеф Олчак при представянето на отчета.

Наред с ускорение на трансформацията Филип Морис Интеренешънъл си слага за цел до 2025 година устройството за нагряване на тютюн на ФМИ да се предлага в 100 страни – с близо 1/3 повече от сегашните 64 пазара. В Интегрирания отчет са показани и съответни проблеми, които дават индикации за въздействието на бездимните артикули на ФМИ на пазарите, където те имат значимо наличие.

„ Решени сме да бъдем сътрудник на смяната и да насърчаваме позитивните полезности. Поставяме си за цел да създадем стабилно бъдеще, което ще е от изгода за нашата компания, за акционерите, потребителите и обществото като цяло. Макар че сме споделили, че едната категория - тази на бездимните артикули, ще замести напълно другата – на стандартните, разбираме, че този развой няма да по какъв начин да се случи незабавно и изисква време. Затова, когато започваш промяна, имаш потребност и двете елементи на бизнеса да са подсигурени с задоволително запаси. Трансформацията за нас има и различен аспект – ние сме обществено търгувана компания и акционерите и вложителите би трябвало да схванат и да са уверени, че смяната на посоката на компанията е нещо, което в последна сметка ще донесе изгоди и за тях “, показва още Олчак.

„ Устойчивото развиване е в центъра на трансформацията на ФМИ и то обуславя създаването на мощни стратегии в региона на устойчивите вложения, ориентирани към намаляването на риска, и в същото време стимулиране на нововъведенията и растежа, с цел да подсигурим дълготрайния триумф “, споделя Еманюел Бабо, основен финансов шеф. Индикаторите за бизнес промяна на компанията, показани в интегрирания отчет са  набор от особено дефинирани основни знаци за  изпълнение (КПИ), въведени през 2016 година с оглед да се добавят оповестените данни за стабилно вложение (ESG). Тези индикатори дават опция на акционерите да оценят по транспарантен метод темпа и мащаба на трансформацията на ФМИ.

Компанията отделя особено внимание в отчета си на оправянето с рецесията COVID-19.

Първото тримесечие на 2021 година даде добър старт на годината във финансовия аспект на нововъведенията. „ Много сме щастливи от резултатите.  28% от чистите ни доходи към този момент се генерират от устройството за нагряване на тютюн. Добрите резултати за бездимните други възможности не престават и виждаме, че те не се въздействат от разстройствата към COVID-19 по този начин, както стандартните артикули “, обрисува наклонността Яцек Олчак.

„ Въпреки невижданите компликации, които световната пандемия сътвори, ние не се отклонихме от напъните си да демонстрираме грижа и да оказваме поддръжка на хората в общността, както и да продължим устрема си да създадем компанията по-устойчива “, – сподели и Дженифър Мотълс, основен шеф за стабилно развиване. „ Ние продължаваме да се трансформираме и присъединяване на заинтригуваните страни  и градивният разговор остават от първостепенно значение в това развиване. ”



Интегрираният отчет е направен в сходство с рамката за интегрирано отчитане и при съблюдаване на Световните стандарти за интегрирано отчитане (GRI) (основен набор). Той дава отговор на правилата и стандартите на Глобалния контракт на Организация на обединените нации (UNGC) и в него е посочен приносът за реализиране на Целите за стабилно развиване на ОНН (SDGs) и съответните целеви стойности.

Пълният интегриран отчет може да бъде свален от , където е оповестена и информация по 16-те тематики на компанията от равнище 2, свързани с устойчивото развиване.

– Към 31 декември 2020 година устройството за нагряване на тютюн на ФМИ се предлага на 64 пазара и по данни на компанията от общо 17.5 милиона консуматори на IQOS близо 12.7 милиона пълнолетни пушачи са минали на устройството и са спрели да пушат.

– През 2020 година ФМИ влага 495 млн. $ в научна и развойна активност, като близо 100 % от тях са ориентирани към бездимните артикули.

– Нетните доходи от бездимните артикули на ФМИ съставляват 23.8 % от общите чисти доходи за 2020 година спрямо 0.2 % през 2015 година

– Обемите на доставки на бездимните артикули на ФМИ са над 10 % от общия размер на доставките през 2020 година спрямо 0.1 % през 2015 година

– ФМИ е в развой на осъществяване на  поставените си цели до 2050 година да реализира нулева чиста въглеродна индиферентност на директните си интервенции и по веригата на действия, придаващи стойност. През 2020 година компанията реализира доста безусловно понижение на излъчванията на CO2, в това число 26- процентно понижение в директните си интервенции и 18-процентно понижение по веригата на действия, придаващи стойност. Това се дължи частично на следствията от COVID-19, само че е значително вследствие на ускорените старания за осъществяване на задачите за въглеродна индиферентност.

– ФМИ получи оценка от три А от CDP за напъните в битката с климатичните промени, за запазване на горите и поощряване на обезпечаването на вода, и резервира своето място в листата с компании, получили оценка A, за седма поредна година.

– ФМИ продължи да уголемява своята стратегия за назад събиране на бездимни електронни устройства, наречена CIRCLE, и реализира 84 % преработване на върнатите в пунктовете на CIRCLE електронни устройства за нагряване на тютюн (процент от тежестта на всяко устройство).

Материалът е направен със съдействието на Филип Морис България
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР