Лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов прогнозира, че

...
Лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов прогнозира, че
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Догодина се очертават предсрочни избори, но БСП не е готова да спечели

Лидерът на столичната организация на Българска социалистическа партия Калоян Паргов предвижда, че във втората половина на идната година България ще бъде изправена пред предварителни избори, само че към този момент левицата не наподобява готова да ги завоюва и да ръководи.

" За първи път имаме държавно ръководство, което мисли през призмата на календарното полугодие, с небосвод края на председателството – юни 2018-та година. А по-късно въпросът за предварителните парламентарни избори ще стане още веднъж настоящ. Въпреки, че ръководството е в неприятна кондиция, ние от Българска социалистическа партия, дали сме подготвени да управляваме, като осъществяваме нова политика, като предлагаме ефикасни оферти и имаме изобретателни хрумвания? На този стадий, успеха на Българска социалистическа партия на идващите, съвсем несъмнено, предварителни парламентарни, европейски и локални избори наподобява несигурна ", съобщи Паргов в доклад пред съпартийците си.

Най-голямата и авторитетна конструкция на социалистите заседава през днешния ден в София, с цел да регистрира активността си и да избере началник на контролната комисия. Очакванията от сбирката обаче са по-големи: изявленията в залата ще са лакмус за поддръжката към водача на партията Корнелия Нинова в опълчването й с вътрешната съпротива. Миналата седмица тя с съумя наложи настояването си за незабавен ексклузивен конгрес на левицата, само че с ненадейно огромни компликации.

В доклада си Калоян Паргов разкритикува остро ръководството на третия кабинет на Бойко Борисов. В същото време не спести тежки думи и по адрес на личната си партия, заявявайки, че тя не е в положение да обезпечи опция на ГЕРБ - не се употребява с задоволително огромно доверие измежду гласоподавателите, няма работещи оферти за държавни политики и не разполага с разпознаваеми хора, които да работят за реализирането им. Допълни, че Българска социалистическа партия е в изолираност и би трябвало да работи интензивно за разширение на въздействието си, както и че се поддържат непрекъснати вътрешнопартийни разногласия, които не са на идейна основа.

По-рано през днешния ден в изявление за Би Ти Ви някогашният водач на столичните социалисти и авторитетна фигура в партията Румен Овчаров упрекна Корнелия Нинова, че отваря фронтове и основава спорове, вместо да сплотява. Той даде да се разбере, че не утвърждава доста от дейностите на Нинова, само че към този момент не има намерение да се включи в офанзивата против нея, подета от вътрешната съпротива.

 Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и ръководителят на столичната организация на партията Калоян Паргов
© Юлия Лазарова

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и ръководителят на столичната организация на партията Калоян Паргов

Нинова: Трябва да сме опция на десетилетния управнически модел

Вече не е задоволително да сме опция на ГЕРБ и ръководещите, би трябвало да се заявим като опция на модела, изграждан в последните няколко десетилетия, сподели водачът на Българска социалистическа партия в изявлението си пред конференцията на столичната организация, представена от организация " Фокус ". Тя нападна Бойко Борисов, като го упрекна, че е провокирал война сред институциите. Лидерът на левицата заявява, че партията й не желае безусловно експанзия, само че не може да подава ръка на корупцията и потъпкването на права.

В отговор на обвиняванията, че привиква излишно съвещание на конгреса на Българска социалистическа партия Нинова уточни, че задачата не да се види силата на лобитата партията, а да се дефинира каква опция може и би трябвало да бъде Българска социалистическа партия на властта: " Защо в този момент и за какво конгрес? Защото страната се нуждае незабавно от сериозна опция. Този въпрос би трябвало да го дискутираме и да го решим всички дружно "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР