Лидерът на Спаси София Борис Бонев заяви в Денят започва

...
Лидерът на Спаси София Борис Бонев заяви в Денят започва
Коментари Харесай

Борис Бонев: Скептичен съм към готвения кабинет от ПП-ДБ и ГЕРБ. Още няма решение за общ кандидат в София

Лидерът на " Спаси София " Борис Бонев съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов ", че е скептично надъхан към готвеното държавно управление с поддръжката на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

" Скептични сме към обединението на ПП-ДБ с ГЕРБ, и то поради ролята на ГЕРБ в тази коалиция. Ние от " Спаси София " нито сме изявявяли предпочитание, нито сме взели участие в диалози сред ПП-ДБ и ГЕРБ и ние също бяхме неприятно сюрпризирани от това, което чухме по малкия екран. Но нашият песимизъм идва от обстоятелството, че знаем по какъв начин работи ГЕРБ. Това е партия, която твърдо не извършва своите задължения и когато ти каже, че на открито вали, общо взето - носи слънчеви очила.

След като управляваха София 18 години, в което те имаха задоволително време да потвърдят, че могат да вземат решение проблеми и да се оправят с корупцията, не мога в този момент да допускам, че на национално равнище те внезапно ще станат антикорупционери и същински европейци. Просто не го виждам.

Хубавото е, че доста бързо ще си проличи дали този песимизъм е състоятелен или не, тъй като тематиките, които са си сложили, би трябвало да стартират доста бързо да се извършват. Ако това не се случи, значи не е имало смисъл ", уточни той.

Бонев посочи, че " Спаси София " няма да допусне ръководството на столицата да бъде разменна монета на националната политика, а в случай че това се случи, " Спаси София " в такава структура просто няма да взе участие.

" Това е и приятелско мигане към ПП-ДБ - че сходен вид диалог не може да бъде воден с нас при никакви условия и даже при намек за сходна договорка доближи до нас, ние ще действаме навреме ", сподели той.

Все още не е решено кой ще е общият претендент за кмет на " Спаси София ", " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

" Колебаем се сред няколко имена като всеки би могъл да е кмет на София, само че хубавото е, че работим и за управническа стратегия с съответни цели ", сподели Бонев.

 

Инфо: Българска национална телевизия

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР