Лидерът на Социалистическата партия на Сърбия (СНС) Ивица Дачич обяви

...
Лидерът на Социалистическата партия на Сърбия (СНС) Ивица Дачич обяви
Коментари Харесай

Ивица Дачич и Александър Вучич се договориха за нова коалиция след изброите

Лидерът на Социалистическата партия на Сърбия (СНС) Ивица Дачич разгласи през днешния ден, че се е договорил за коалиция след изборите на 17 декември с президента на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград., който е представител на Сръбската прогресивна партия (СПС), заяви в. „ Данас “.

На среща на белградските социалисти през днешния ден Дачич заяви, че се е договорил тази заран с Вучич да продължат обединението си след изборите както в Народната скупщина, по този начин и в община Белград.

„ Искам да кажа на опозицията, че няма вяра за тях. Предстоят ни сложни времена, тъй като ще има напън и оценки от интернационалната общественост. Ръководството на Сърбия би трябвало да бъде твърдо и умно. Трябва да съществува политическа непоклатимост и държавно единение – сред републиката, Белград и провинциите. Затова изборите са основни и за Белград, и за бъдещето на Сърбия “, уточни Дачич.

Според него другите възможности на СПС и СНС съставляват крачка обратно и не биха донесли позитивни промени в страната.

По думите му тематиките за инфраструктурата, екологията и образованието са значими, само че по-важна е националната политика – дали ще бъде приета независимостта на Косово, дали ще се разгласи, че босненската Република Сръбска е основана на основата на геноцид, дали ще се направи опит Сърбия да се причисли към НАТО.

„ Без страната Сърбия не би съществувала нито една политическа партия. Трябва да се борим за запазването на Косово и за Република Сръбска като геройска творба на сръбския народ. Против сме влизането в НАТО, почитаме желанието да бъдем член на Европейския съюз, само че не трябва да утежняваме връзките си с нашите другари Русия и Китай поради връзките си със Запада “, означи Дачич.

СПС и СНС сформират съдружно държавно управление все още, като министър председател в оставка до изборите е Ана Бърнабич, член на СПС, а Ивица Дачич заема поста вицепремиер и министър на външните работи.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР