Лидерът на синдиката Защита Красимир Митов свири сбор на гражданите

...
Лидерът на синдиката Защита Красимир Митов свири сбор на гражданите
Коментари Харесай

САМО В ПИК TV! Лидерът на синдиката Защита Красимир Митов на бунт срещу властта заради медиците и цените на тока, парното и водата: В петък излизаме пред парламента

Лидерът на синдиката " Защита " Красимир Митов свири общ брой на жителите в отбрана на медиците и потребителите на ток, парно и вода на 17 декември пред Министерския съвет.

" Нашите искания не са с встъпването в служба на новото държавно управление. Това решение се взе още преди две седмици, когато управляваше служебното държавно управление, което докара до такива рецесии, които бяха съпоставени със обстановката при Жан Виденов през 97 година Повишените цени, съгласно нас, са безспорна далавера. И заради тази причина ние взехме решение да излезем и да кажем " Стоп " - галопиращите цени. Предстои ново нарастване на топлата, на студената вода, над 30% нарастване на парното. Сутринта един търговец на ток - социалистът Георги Кадиев просто ни честити, че това нарастване от 11% е огромен " подарък " за популацията, защото цената в действителност трябвало да бъде увеличена с 60% ", означи Митов.
свързани новини1278на 10.12.2021147936на 02.12.2021
Той показа, че един зам.-министър на енергетиката на среща със синдикатите е декларирал, че борсата за ток не е действителна, а спекулативна, мафиотска. Същото той декларирал, че се отнася и до КЕВР: " Не мога да ви кажа кой държи борсата, само че ръководещите би трябвало за знаят€ Моят зов е към тях е, че те би трябвало да се намесят и би трябвало да контролират пазара ".

Красимир Митов посочи, че хлябът " постепенно и бавно " от 1,50 е станал 3 лв/кг. " Ясно е кой го заплаща. Същото се отнася и за цената на тока. Същото е и с горивата. това удостоверява, че пазарът е спекулативен€ уповавам се новите ръководещи с уговорката, който поеха, оправданията, че " няма по какъв начин да създадем нищо, ще търсим решения от Европа, този номер не трябва да минава. Ако то не създадат това, което дадоха обещание на народа - нарастване на заплатите, стопиране цените на тока и парното, добре. Ако не го създадат, хората ще излязат на улиците ", съобщи той.
свързани новини4110на 09.11.2021
" Ние не сме в Народното събрание, не сме дали на ръководството 100 часа или 100 дни. Доста е динамична ситуацията, с цел да си обещаваме. Динамиката в действителност е противоположна - непрестанно увеличение и не му се види краят, както се споделя ", разяснява още синдикалистът.

Той добави, че това държавно управление не трябва да прави мораториуми, а да докара до действителни цените на горивата. " Забележете, " Козлодуй " сега прави свръхпечалба от близо 1 милиард, а след това ще " раздават " помощи за индустрията и бита. В един естествен пазар не би трябвало да са ни нужни помощи. Нужни са фактически пазарни, а не спекулативни правила ", съобщи още той.

Митов означи, че на този стадий синдикатът е взел решение - да даде толеранс на новото ръководство, с цел да се види по какъв начин ще стартира да работи то. " Диалогът е формата, която би трябвало да реши казусът - и то освен с горива, със далавера и така нататък, а въобще в целия социално-икономически живот на страната ", посочи той.

Според него служебното държавно управление се е " отчело " с неспособно ръководство и със зависимости. " Защото тази смяна, която чакахме, сега това, което ние вършим след 32 години " народна власт ", започнахме през цялото време борба за независимост и народна власт. Давам образци - някои " техни хора " заплашват, малтретират, уволняват. Парите, които се дават за първа линия за COVID-19, сякаш се заплащат, а в действителност се връщат назад. Президентът и вицепрезидентът се срещнаха с протестиращите от болничното заведение във Видин и сякаш дадоха обещание нещо да се промени. Но тези хора от два месеца стачкуват и вместо да бъдат уволнени тези, които се гаврят с тях, уволнените се те - лекарите, хората от първа линия. Не единствено хората от Видин, а и и лекари, доценти от Александровска болница бяха привиквани, мачкани. Същото е в общинската болница в Кюстендил - една самозабравила се директорка декларира - в случай че членувате в синдикати, нямате право на тези пари. Лично президентът пое гаранция за болничното заведение във Видин, само че това не се случи. Случи се това, че хората от там в първия ден от ръководството на новото държавно управление бяха уволнени. Жените излязоха с името си пред медиите и споделиха какъв е казусът за тяхното уволняване ", съобщи той.

Митов изясни - хората, получили по 1000 лв. за COVID-19, са били принудени да ги върнат.

" Нали ще има " Нулева приемливост към корупцията ". Нека в този момент да забележим дали министър председателят и министърът на опазването на здравето ще има нулева приемливост към тези хора, които опорочиха здравната система. От над 10 лечебни заведения медици излизат на митинг. Недопустимо е тези хора преди Нова година да бъдат уволнени и унижени. Ние чакаме качествено опазване на здравето, само че по какъв начин да се случи?! ", попита той.

Красимир Митов предизвести, че се задава гладна национална стачка - невиждана по размери, която ще бъде подкрепена от всички браншове. Масовият митинг стартира в петък пред Народното събрание.

Синдикалистът бе безапелационен: " Започва лов на вещици против всички, които си търсят правата ". Новата здравна министърка Асена Сербезова дала обещание да се срещне с протестиращите, само че на този стадий няма конкретизиран ден.

" Докато тези здравни служители не бъдат уволнени, ние няма да спрем стачката си ", безапелационен бе Митов.

" Министър Кацаров стартира от първия ден с митинги и приключи с митинги. Медиците толкоз са уплашени, че каквото допускат, си го споделят мислено. Защото в случай че изложиш своето мнение, на следващия ден те няма. Такъв е казусът от преди седмица в Александровска болница - сутринта на оперативка си казваш мнението, по-късно пишеш доклад и след това те няма. На тези хора им вмениха три функционалности, да работят на три места по едно и също време, с цел да ги принудят да изоставен и да си сложат техни хора на тези места ", съобщи той.

" Това, което се прави сега - да те уволняват за нищо, да те смачкват... Такова нещо не е било! Аз да съм на първа линия, да пожертвам и себе си, и фамилията си и да пристигна някой да ти каже - давай назад тези пари... А Кацаров направи по този начин, че оряза всички хонорари ", означи още Митов.

Той означи, че Кацаров го няма, само че кацаровщината продължава: " В България постоянно може да стане по-лошо. Очакваме проф. Сербезова фактически да покаже, че са от почтените, че са хора на смяната. Защото в противоположен случай ще вземем ограничения. Да не стане по този начин, че този 4-годишен мандат да се трансформира в 4-месечен. Зависи от тях. Но това, което вършат, е неприемливо. Защото става въпрос за човешки ориси. Това е една огромна неправда. Оттук нататък тези хора би трябвало да си получат заслуженото. Чака ни пета вълна, а към този момент освобождаваме хора, като в това време молим, че търсим доброволци ".

" Народът огладнее ли, освирепява и се случи това, което се случи преди 20 години. Доживяхме да стане по този начин, че това да се повтори ", съобщи Красимир Митов.

Той съобщи, че служебното държавно управление е знаело какво се случва. " 8 месеца управлявахте, нещата вървяха единствено в неприятна посока, и в този момент към този момент ги оставяме. Служебното държавно управление на Радев към този момент го няма, той си има постоянно държавно управление. Да забележим какво ще се случи. Показателно е, че успеха им не е цялостна. 60% не излязоха да гласоподават. " Коалицията " има 50% от 30-те. Това значи, че този народ няма да търпи тази подигравка. Всичко си има лимит. Дано да възстановяват обстановката, приходите да са водещи. Защото спекулантите си нямат работа - сега видят ли нараснала с 5 лв. заплата, почват да качват цените. И това " наддаване " може да ни докара до позната хиперинфлация. И тогава Еврозоната ще ни се види мираж. Голямата неволя ще бъде, че ние ще стартираме изначало и още веднъж - българинът най-беден в Европа, потиснат, сплескан ".

" Даже и това, което плануват - мисля, че и един човек няма да махнат. Не единствено че няма да махнат 30 000 от администрацията, а ще назначат 30 000 и ще назначат на комфортни места свои хора... Интересно е по какъв начин реагираха казионните синдикати, на които принудително им е дадена членска маса. Но мисля, че няма от какво да се плашат - държавната администрация ще бъде раздута. Защото техните деятели би трябвало да бъдат някакви назначени. Ще бъдат изпратени едни хора в " Български пощи " да вземем за пример, но не със заплата от 3000 лв.. И ще седят с ръцете в джоба и ще чакат да дойдат идващите избори... Така че министър-председателят и хората му би трябвало да бъдат доста деликатни. Ако ние забележим, че те вървят в вярна посока - стопанската система проработи, опазването на здравето е такова, каквото би трябвало да бъде, приходите порастват - добре. Но сега ние не можем да строим в профил и да следим процеса, това няма да го бъде. Двата казионни синдиката са повече работодатели, в сравнение с синдикалисти. Нещата постоянно могат да се случат, в случай че имат политическа воля ", съобщи Красимир Митов.

" Държавата са хората и нищо назад ", акцентира той и още веднъж съобщи: " В петък започваме митингите, ще бъдем пред Министерството на здравеопазването. Пожелаваме ви по-хубава 2022 година, тъй като 2021 беше доста тежка. Нека живеем с вярата, че нещата ще се случат. Ако пък не се случат, по тази причина сме ние, няма ги да оставим по този начин ".

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР