Лидерът на шведската Умерена коалиционна партия Улф Кристершон съобщи днес,

...
Лидерът на шведската Умерена коалиционна партия Улф Кристершон съобщи днес,
Коментари Харесай

Шведската десница се обедини в правителство на малцинството

Лидерът на шведската Умерена съдружна партия Улф Кристершон заяви през днешния ден, че се е договорил с Християндемократическата партия и Либералите за сформиране на съдружно държавно управление на малцинството, откакто десният блок победи на парламентарните избори в страната предишния месец, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Най-голямата дясна партия в Швеция, антиимигрантската групировка " Шведски демократи ", няма да бъде част от бъдещия кабинет, само че се съгласи да го поддържа, и по този начин за пръв път в историята си ще има директно въздействие върху политическите процеси в страната. Тя ще обезпечи парламентарно болшинство на държавното управление, защото трите партии от обединението държат общо под една трета от депутатските места. Целият десен блок, включващ и четирите партии, има болшинство от 176 места в 349-местния парламент.

Кристершон съвсем несъмнено ще получи парламентарна поддръжка за своето държавно управление. Той ще стане министър-председател, в случай че болшинството депутати не гласоподават срещу назначението му на поста.

„ Ще отида при ръководителя (на парламента) Андреас Норлен и ще заявя, че ние, нашите четири партии, сме подготвени за гласоподаване в понеделник и сформиране на ново държавно управление ", сподели Кристершон на конференция.

„ Това ще бъде трипартийно държавно управление с Умерените, Християндемократите и Либералите. Това държавно управление ще бъде в тясно съдействие с Шведските демократи ", съобщи той.

Ако Норлен даде утвърждение за съдружното съглашение по-късно през днешния ден, Народното събрание може да гласоподава по препоръчаното държавно управление най-рано в понеделник. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР