Лидерът на Шотландската национална партия в британския парламент писа на

...
Лидерът на Шотландската национална партия в британския парламент писа на
Коментари Харесай

Притискат Борис Джонсън да публикува доклада за руската намеса

Лидерът на Шотландската национална партия в английския парламент писа на премиера на Англия Борис Джонсън с искане да предприеме незабавни дейности за издание на отчета за интервенция на Русия в английската политическа система, написа " Гардиън ".

Иън Блекфорд, водачът на третата най-голяма група в Камарата на общините, прикани премиера да стартира да назначава членове на Комисията по разузнаване и сигурност към Народното събрание, належащо, с цел да бъде оповестен документът.

Недопустимо е вашето държавно управление неведнъж и преднамерено да не подхваща дейности за съставяне на комисията и да се пробва да избяга инспекция по основни въпроси, написа Блекфорд в писмо, споделено с английския вестник.

Той добавя, че е в обществен интерес и е наложително да се разгласява отчетът.

Комисията към предходния парламент на Англия приготвяше отчет за шпионските дейности на Русия на Острова, който щеше да бъде оповестен, в случай че министър председателят Борис Джонсън не беше свикал избори.

Членове на парламентарната комисия са събрали доказателства за съветско навлизане в консервативните политически кръгове.

Министри неведнъж повториха, че няма образци за " сполучлива съветска интервенция " на референдума през 2016 година за Брекзит или на избори. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР