Лидерът на шиитската групировка Хизбула - Хасан Насрала, заяви в

...
Лидерът на шиитската групировка Хизбула - Хасан Насрала, заяви в
Коментари Харесай

Ливан и Саудитска Арабия на прага на война

Лидерът на шиитската формация Хизбула - Хасан Насрала, съобщи в телевизионно послание, че Саудитска Арабия е оповестила война на Ливан. Той упрекна Рияд, че е принудил премиера на Ливан да подаде оставка, с цел да дестабилизира страната си.

Остри думи, импровизирано оповестяване на война и напрежение, което може да разпали нови спорове в Близкия Изток. Така мина следващата нощ на обвинявания сред Саудитска Арабия и ливанската шиитска формация " Хизбула ". Според водача на групировката задържането на премиера на Ливан е засегнатост против страната.

И макар че министър председателят Саад Харири е неприкрит критик на " Хизбула " нейният съдружник Иран, част от ливанците считат, че той е пленник на Рияд. В своето послание по малкия екран Хасан Насрала съобщи, че Саудитска Арабия предизвиква Израел да нападне Иран, само че това съгласно него ще коства доста скъпо на агресора.
Хасан Насрала, водач на Хизбула: " Не се стремете да елиминирате Хизбула. Ако саудитсите желаят да ни нападат както Йемен или се опитат да накарат някой различен да го направи, те няма да отстраняват Хизбула. "
Саудитска Арабия към този момент посъветва жителите си да не пътуват до Ливан, а тези, които са в страната сега - да я изоставен допустимо най-бързо. Същото направиха Кувейт и Бахрейн.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР