Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун си е поставил

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун си е поставил
Коментари Харесай

Пхенян: Ще имаме повече атомни бомби и от САЩ

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун си е сложил за цел да трансформира страната в " най-мощната нуклеарна и военна страна ", като отбелязва триумфите в основаването на нови типове въоръжения. Лидерът на страната декларирал това на конгреса на служащите от отбранителната индустрия, съобщи БГНЕС.

" Върховният водач дефинира дълготрайните цели, стратегическите задания, които би трябвало да се изпълнят за развиването на отбранителната индустрия. Той също даде инструкции за по-нататъшно възвеличаване на нашата страна и превръщането ѝ в най-мощната нуклеарна и военна страна в света ", се споделя в известието, представено от ТАСС.

Ким Чен Ун назова " историческа победа на партията и народа " триумфите при основаването на стратегическите оръжия, в това число атомната и водородната бомбе, както и междуконтиненталната балистична ракета " Хвасон 15 ". Освен това, съгласно него, отбранителната индустрия в настоящето си положение дава опция да бъде основан който и да е тип оръжие.

В същото време обаче от другата страна на Тихия океан се следи забавна смяна на отношението по отношение на Пхенян. Стана ясно, че Вашингтон ще смекчава тона към Северна Корея. Съединените щати са подготвени да седнат на масата за договаряния с комунистическата страна когато и да е и без предварителни условия. Това съобщи държавният секретар Рекс Тилърсън, съобщи Нова ТВ. Досега американските управляващи упорстваха, че договаряния със Северна Корея може да се водят едвам откакто Пхенян приключи нуклеарната си стратегия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР