Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун се е срещнал

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун се е срещнал
Коментари Харесай

Ким Чен Ун каза от Пекин, че е готов за среща с Тръмп

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун се е срещнал в Пекин с ръководителя на Китай Си Дзинпин, заяви тази заран китайската централна телевизия, представена от ТАСС.

Така бяха доказани известията, че Ким Чен Ун е на първото си интернационално посещаване откогато е на власт от 2011 година

Според китайската телевизия визитата на севернокорейския водач е траяла от 25 до 28 март. Тя предава думите на китайския президент, че Пекин ще спомага за непрекъснатото подсилване на съдействието с Пхенян в името на мира и отбраната на взаимните ползи на двете страни за повишението на благосъстоянието на двата народа, укрепването на мира и стабилността в района.

„ Трябва да отделим особено внимание на усилването на контактите сред представителите на младежта на Китай и КНДР, би трябвало да следваме съществуващите другарски обичаи “,  отбелязва Си Дзинпин.

По думите му основата на обичайна дружба сред Китай и КНДР са основани и развити от по-старото потомство във висшето управление на двете страни и това е „ скъпо притежание “. Той подчертал, че комунистическата партия на Китай и трудовата партия на КНДР имат огромен принос за развиването на социализма.

" Трябва да се стремим нашите взаимни връзки да се развият още по-успешно (…) Това е единственият верен избор и върху него няма да повлияят мимолетните промени “, споделя Си Дзинпин.

Ким Чен Ун е представен да споделя, че управляващите в КНДР отделят огромно внимание на усилването на междупартийните връзки с Пекин.

Двамата водачи обсъждали обстановката в света и на Корейския полуостров. Ким Чен Ун декларирал, че Пхенян поддържа устрема към денуклеизация и че ситуацията на полуострова се усъвършенства с помощта на самодейността на КНДР за понижаване на напрежението.

Китайската осведомителна организация цитира думите на Ким Чен Ун, че е подготвен за разговор със Съединени американски щати и за среща с Доналд Тръмп.

„ Проблемът за денуклеизацията на Корейския полуостров може да се реши, в случай че Южна Корея и Съединени американски щати реагират на нашите условия и основат атмосфера на мир и непоклатимост “, декларира Ким.

„ В сходство със заветите на Ким Ир Сен и Ким Чен Ир ние ще прилагаме дейни старания за денуклеизацията на Корейския полуостров. И тази позиция няма да се промени “, е споделил Ким Чен Ун.

Той и брачната половинка му Ли Сол Джу персонално поздравили Си Дзинпин за преизбирането му за ръководител на Китай. В тяхна чест бил проведен прием, на който участвали брачната половинка на Си и министър председателят Ли Къцян, предава организация Синхуа.

Си Дзинпин поканил Ким Чен Ун и брачната половинка му да посещават „ понякога “ Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР