Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун разкритикува здравеопазването в страната

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун разкритикува здравеопазването в страната
Коментари Харесай

Ким Чен-ун разкритикува здравеопазването в Северна Корея

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун разкритикува опазването на здравето в страната си, заявявайки че то не се развива спрямо други сфери на стопанската система, съоби ТАСС, базирайки се на известие на агенция KCNA.

„ В съпоставяне с други области, които направиха голям скок през последните няколко години, региона на опазването на здравето запада ден след ден и не прави никакви опити (да се развива). Уважаемите висши ръководители споделиха, че партията е сложила под въпрос обстановката в областта на опазването на здравето, където няма безусловно никаква работа по укреплението на материално-техническата база “, съобщи Ким по време на посещаване в завода за здравно съоръжение Мьохянсан.

Севернокорейският водач също уточни потребността от сформиране на средносрочен проект за развиване на бранша за произвеждане на здравно съоръжение, включващо в себе си реорганизация на обвързваните с него предприятия. В допълнение той даде обещание, че ще вземе под своя персонален надзор обстановката в завода Мьохянсан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР