Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун пристигна в Русия

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун пристигна в Русия
Коментари Харесай

Ким Чен Ун в Русия: САЩ подозира, че Москва ще търси оръжия от Пхенян

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун дойде в Русия за среща с президента Владимир Путин в Далечния изток. Това е първото пътешестване на севернокорейския водач от 4 години.

Официално е планувано двамата водачи на най-санкционираните в света страни да разискват филантропична помощ за Северна Корея и глобите против Пхенян.

Анализатори считат, че в центъра на диалозите е въоръжаването. Още преди Ким Чен Ун да дойде в Русия, от Вашингтон предизвестиха, че ще засилят глобите, в случай че Пхенян даде на Москва оръжия.

Влакът не е желано транспортно средство за множеството водачи, само че това не е по този начин за династията Ким. Около 20 часа продължи пътуването на севернокорейския водач с влака му с бронирани вагони от Пхенян до Приморския край. Не е ясно по кое време са снимани фрагментите с идването му.

Ким Чен Ун беше посрещнат с боен оркестър на моста над река Тумъндзян на границата сред Русия и Северна Корея. Планирани среща на четири очи сред Владимир Путин и Ким Чен Ун, както и формален обяд.

Мястото на срещата не е известно, само че се появиха спекулации, че тя ще се състои в Източния космодрум, откакто самият Путин разгласи, че ще пътува до там след присъединяване си през днешния ден на Източния стопански конгрес във Владивосток.

" Имам си проекти там. Когато отида, ще разберете ", съобщи съветският президент Владимир Путин.

Експерти настояват, че Москва ще желае от Пхенян артилерийски снаряди и противотанкови ракети, а в подмяна ще бъдат дадени усъвършенствани сателитни и нуклеарни технологии за подводници. Съединените щати предизвестиха, че сходна договорка ще докара до усилване на глобите.

" Ще припомня и на двете страни, че всеки трансфер на оръжия е в нарушаване на голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и, несъмнено, нападателно ще използван наказания против всеки, който подкрепя Русия във войната ", добави Мат Милър, представител на държавния департамент на Съединени американски щати.

Вашингтон разяснява, че Владимир Путин е обезверен, откакто търси среща с Кимм Чен Ун, сходна беше и реакцията на Париж. " Русия е толкоз изолирана, че е принудена да се обърне към Пхенян ", оповестиха от френското външно министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР