Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун приключи обяда си

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун приключи обяда си
Коментари Харесай

Символично: Лидерите на двете Кореи засадиха посадиха дърво с пръст от различни краища на полуострова

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун завърши обяда си на севернокорейска територия и с автомобил се върна в Южна Корея за втори кръг от договарянията с южнокорейския президент Мун Дже Ин.

И в двете направления автомобилът на Ким компактно бе съпровождан от тичащи бодигардове.

Срещата на върха сред двете страни се излъчва директно за публицисти в южнокорейския град Гоян наоколо само че 38-ия паралел, по който е прокарана демаркационната линия сред Севера и Юга.

Преди да се върнат в залата за договаряния, Мун и Ким посадиха борово дърво и откриха паметна плоча до него с надпис: " Посаждаме мир и благополучие " и имената на двамата държавни ръководители. Ти засипаха корените на дървото с пръст, докарана от разнообразни краища на Корейския полуостров.

Говорител на Мун описа пред публицисти, че сутринта президентът изразил пред Ким желанието си да направи пътешестване през Северна Корея до планината Пектусан край китайската граница. Ким обаче обяснил, че това би предизвикало неудобства за Мун заради несъвършенствата в транспортната система в Северна Корея. Ким споделил също, че пратениците на Севера за олимпиадата в Пьончан били мощно впечатлени от южнокорейските високоскоростни влакове.

Стотици консервативно настроени южнокорейски деятели организираха през днешния ден край граничното село Панминчжон протестен протест против помиряването с комунистическия Север. Демонстрантите скандираха апели за оставка на Мун Дже Ин и изгориха две хартиени флагове на КНДР с ликовете на Ким Чен Ун и неговите татко и дядо. Не бе обявено за огромни прояви на принуждение по време на митинга.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР