Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун планира пътуване до

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун планира пътуване до
Коментари Харесай

Ким Чен Ун ще обсъжда с Путин доставка на оръжия за войната в Украйна. САЩ заплашват Пхенян със санкции

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун възнамерява пътешестване до Русия.

Там той ще се срещне с президента Владимир Путин, с цел да ще обсъдят опцията Северна Корея да оръжия на Москва за войната в Украйна, предава BBC базирайки се на източници от Вашингтон.

Точното място на плануваната среща не е ясно, само че съгласно New York Times Ким Чен Ун най-вероятно ще пътува с брониран трен.

За евентуалната среща излиза наяве, откакто Белият дом разгласи, че разполага с нова информация, съгласно която - договарянията за оръжия сред двете страни " интензивно напредват ".

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби сподели, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу се е опитал да " убеди Пхенян да продаде артилерийски муниции " на Русия по време на скорошно посещаване в Северна Корея.

Оръжията, обсъждани на срещата, включват междуконтиненталната балистична ракета Hwasong, за която се счита, че е първата в Северна Корея, употребяваща твърдо гориво.

Срещата сред Путин и Ким Чен Ун е първата, за която Северна Корея отвори вратите си за след пандемията.

По думите на Кърби, по-късно Путин и водачът на Северна Корея са си разменили писма, „ като дават обещание да усилят двустранното си съдействие “.

Съединени американски щати прикани Корейската национална демократична република (КНДР) да приключи договарянията за оръжия с Русия.

„ Призоваваме КНДР да приключи договарянията си за оръжия с Русия и да съблюдава обществените задължения, които Пхенян е поел да не дава или продава оръжия на Русия “, сподели още Кърби.

Той предизвести, че Съединени американски щати ще подхващат дейности, в това число налагане на наказания, в случай че Северна Корея даде оръжия на Русия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР