Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун обяви новите цели на

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун обяви новите цели на
Коментари Харесай

Ким подклажда напрежението с нови стратегически оръжия: какво има в списъка му

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун разгласи новите цели на армията на комунистическата страна през 2023 година на съвещание на ръководещата Корейска трудова партия, оповестиха през днешния ден държавни медии, намеквайки за още една година на интензивни оръжейни тествания и напрежение, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
През втория ден на шестото разширено пленарно съвещание на Централния комитет на партията Ким направи обзор на новосъздадената заплашителна обстановка на Корейския полуостров и по-широкия политически пейзаж, се споделя в известието.

Ким, който е трето потомство водач на КНДР, дефинира посоката на " битката с врага " и задачите за подсилване на отбранителната мощност, се споделя в известието на медиите.

Той посочи правилата на външнополитическата активност и посоката на битката против врага, които нашата партия и държавно управление би трябвало прецизно да съблюдават, с цел да защитят суверенните права и националните ползи, съобщи формалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА).

Бяха показани нови съществени цели, които ще бъдат ревниво следвани през 2023 година, за усилване на качествата за самозащита в подготовка за разнообразни отклонения в политическата обстановка.

КЦТА не даде детайлности за тези цели, само че изявлението на Ким може да значи, че изолираната страна ще продължи да ускорява военния си капацитет.

Тази година Северна Корея изстреля невиждан брой ракети и доста тествания бяха свързани с създаването на супер предпочитани стратегически оръжия в границите на петилетния проект, изложен на конгрес на ръководещата Корейска трудова партия при започване на 2021 година

Списъкът включва тактически нуклеарни ракети, нова междуконтинентална балистична ракета, свръхзвукови плъзгащи бойни глави, нуклеарни подводници и разследващи спътници.

Напрежението остана високо през цялата година на фона на непрекъснатите оръжейни проби на КНДР и пламна още веднъж тази седмица, откакто пет севернокорейски дрона минаха в Южна Корея. Това накара Сеул да вдигне изтребители и бойни хеликоптери и да се опита да ги смъкна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР