Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун обяви, че прекратява опитите

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун обяви, че прекратява опитите
Коментари Харесай

Ким със сензационен обрат: Спирам ядрената програма!

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун разгласи, че приключва опитите с нуклеарни и междуконтинентални балистични ракети и че ще затвори нуклеарната тестова площадка в страната, оповестиха държавните медии на Северна Корея в събота, предава AFP и Блиц.

Изявлението, дълго предстоящо от Съединени американски щати, се вижда като основна стъпка в бързия изкусен танц в и към Корейския полуостров. То идва по-малко от седмица преди срещата на Ким Чен-ун с южнокорейския президент Мун Дже-ин в демилитаризираната зона, която разделя полуострова, и преди многоочакваната среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

„ След като милитаризирането на нуклеарните ни оръжия е доказано, не е нужно да продължаваме с нуклеарните опити и опитите с междуконтинентални ракети със междинен и дълъг обсег “, съобщи Ким пред заседание на ръководещата партия. „ Северната нуклеарна тестова площадка извърши своята цел “, добави севернокорейският водач на заседание на централния комитет на работническата партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР