Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун инспектира полевото обучение на

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун инспектира полевото обучение на
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нареди повишиване на готовността за война

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун инспектира полевото образование на бойците в огромна военна база в западната част на страната и подреди да се увеличи готовността за война, заяви севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА, представена от Ройтерс.

Посещението на Ким в базата, чието местонахождение не беше посочено, се реализира след почналите в понеделник в Южна Корея годишни комбинирани военни учения на американски и южнокорейски сили. В тазгодишните маневри вземат участие два пъти повече военнослужещи, в сравнение с предходната година, отбелязва Ройтерс.

Ким съобщи, че военните би трябвало " динамично да навлязат в нов интервал на усилване на военната подготовка в сходство с условията, които постанова съществуващата обстановка ", заяви КЦТА.

" Армията ни би трябвало непрекъснато да покачва интензивността на актуалните военни учения, ориентирани към бързо възстановяване на нейната боеспособност за привеждането й в цялостна подготвеност за водене на война ", е декларирал Ким пред бойците, представен от севернокорейската организация.

КЦТА не прецизира дали Ким е загатнал директно ученията на американските и южнокорейските военни. Тя отбелязва, че ръководителят на страната е инспектирал войските, участващи в маневри в условия, симулиращи действителна война.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР