Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун и президентът на Русия

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун и президентът на Русия
Коментари Харесай

Ким Чен-ун и Путин си обещаха по-тясно сътрудничество

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун и президентът на Русия Владимир Путин си размениха писма, в които дадоха обещание да развият " дълготрайни стратегически връзки ", съобщи Ройтерс, цитирайки севернокорейската държавна осведомителна организация КЦНА.

Писмата са във връзка 78-ата годишнина от освобождението на Корея от колониалното ръководство на Япония (1910-1945 г.), което се отбелязва и като народен празник в Южна Корея.

В писмото си до Путин севернокорейският водач декларира, че другарството на двете страни е било изковано през Втората международна война с успеха над Япония и в този момент " напълно показва своята тяхната непобедимост и мощност в битката за разбиването на произвола и хегемонията на империалистите ", показва КЦНА.

" Твърдо съм уверен, че другарството и солидарността... ще продължат да се развиват в дълготрайни стратегически връзки в сходство с условията на новата епоха ", се споделя в писмото на Ким. " Двете страни постоянно ще излизат спечелили, като мощно се поддържат и си сътрудничат в хода на постигането на общата цел и идея ", се споделя още в него.

Съединени американски щати упрекнаха Северна Корея, че дава оръжие на Русия за войната ѝ в Украйна, в това число артилерийски снаряди, гранатомети и ракети. Пхенян и Москва изцяло отхвърлиха да са правили каквито и да е било покупко-продажби за оръжие.

Миналия месец министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу дружно с Ким разгледаха най-новите севернокорейски ракети, способни да носят нуклеарни бойни глави, и безпилотни летателни апарати по време на боен церемониал в Пхенян.

В посланието си до Ким Путин също даде обещание да укрепи двустранните връзки. " Сигурен съм, че ще засилим двустранното съдействие във всички области за благополучието на двата народа и за твърдата непоклатимост и сигурност на Корейския полуостров и на Североизточна Азия ", се споделя в писмото на Путин, представено от КЦНА.

Същевременно Ройтерс напомня, че водачите на Южна Корея, Съединени американски щати и Япония ще обсъдят съдействието в региона на сигурността във връзка с Северна Корея, Украйна и други въпроси на тристранна среща на върха на 18 август в резиденцията Кемп Дейвид, щата Мериленд.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР