Лидерът на сепаратистите в източния украински град Луганск се е

...
Лидерът на сепаратистите в източния украински град Луганск се е
Коментари Харесай

Сепаратистите в Източна Украйна обявиха, че лидерът им е подал оставка

Лидерът на сепаратистите в източния украински град Луганск се е отдръпнал от поста. Това разгласи министърът на държавната сигурност на самопровъзгласилата Луганска национална република Леонид Пасечник

„ Днес Игор Венедиктович Плотницки подаде оставка по здравословни аргументи. Казаха си думата многочислените бойни рани и следствията от претърпените травми. В сходство с неговото решение приближавам към осъществяване на отговорностите на глава на републиката до идните избори. От себе си декларирам привързаността си към Минските договорености. Републиката ще извършва поредно уговорките си по тези договорености “, разгласи Пасечник.

Плотницки оглавяваше луганските сепаратисти през последните три години. Местонахождението му е към момента неразбираемо. Не е доказана информацията, че е отлетял за Москва.

По-рано тази седмица се стигна до открит спор сред него и министъра на вътрешните работи Игор Корнет. Въоръжени последователи на Корнет блокираха за два дни част от Луганск, което накара наблюдаващите да заговорят за прелом в сепаратистката република.

Междувременно избухнаха боеве сред бунтовниците и украинската войска в нарушаване на Минското помирение. При стълкновение през вчерашния ден бяха убити 13 души от двете страни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР