Лидерът на СДС Румен Христов подкрепи вота на недоверие по

...
Лидерът на СДС Румен Христов подкрепи вота на недоверие по
Коментари Харесай

Румен Христов с важен знак: Подкрепих вота на недоверие! Това е сигнална лампа към управляващите

Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов поддържа вота на съмнение по тематиката за националната сигурност, импортиран от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ. Формацията му е част от най-голямата парламентарна група - на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

 

В коридорите на Народното събрание Христов изясни пред медиите причините си за това гласоподаване.

 

" Това е сигнална лампа към ръководещите, с която желаеме да им кажем, че решенията, които се вземат би трябвало да бъдат съгласувани - първо. И второ - да работят по-добре ", сподели Румен Христов. Той акцентира, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов не е взел участие в гласуването.

Сутринта Народното събрание отхвърли втория избор на съмнение към кабинета " Денков ". " За " гласоподаваха 71 народни представители от Българска социалистическа партия, " Възраждане ", Има Такъв Народ и един от ГЕРБ-СДС, 155 бяха " срещу ".

" Очакванията ни са по-големи. Големите неща, които ни събраха в тази (не)коалиция, са свързани с покриване критериите за еврозоната, Шенген, Планът за възобновяване и резистентност, и несъмнено главния годишен закон - Законът за бюджета. Ние им споделяме, че значимите неща, свързани с бюджета, непокриване на Маастрихтските критерии във връзка с инфлация и вероятно надхвърляне на допустимите 3% недостиг, са доста значими за нас ", изясни Румен Христов.

Той бе безапелационен, че в обединението ГЕРБ-СДС няма разнобой. " Както се споделя - пестник сме, само че имаме право на лично мнение ", изясни Христов. Той добави, че показва мнението на своите гласоподаватели, които " са доста недоволни, че надали не са „ гумен щемпел " и обезпечават безпроблемно битие на (не)коалицията ", а има въпроси, които ги засягат и те желаят да бъдат решени.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР