Лидерът на самопровъзгласилата се и непризната Донецка народна република (ДНР)

...
Лидерът на самопровъзгласилата се и непризната Донецка народна република (ДНР)
Коментари Харесай

Окупаторите в „ДНР“ се уплашиха и отмениха парада за 9 май

Лидерът на самопровъзгласилата се и непризната Донецка национална република (ДНР) Денис Пушилин сподели, че няма да се организира церемониал на 9 май от съображения за сигурност, съобщи „ Медуза “.

„ Взето е мъчно решение: ще проведем церемониал на успеха след цялостната ни победа и влизането на ДНР в конституционните граници. На първо място, това е сигурност. Врагът освен може да стреля по огромна навалица от хора, той несъмнено ще стреля, в случай че има такава опция “, съобщи Денис Пушилин.

Части от Източна Украйна не престават да са окупирани от съветските нашественици, които желаят да причислят тези територии към Русия, както направиха с Крим през 2014 година, още веднъж нелегално и непризнато интернационално. На 24 февруари Русия стартира пълномащабна война против Украйна, само че съветската войска беше разгромена в Киевска област и в този момент е съсредоточила офанзивите са единствено на изток – в Донбас.

Окупаторите в Източна Украйна не престават да разпръскват със мощ мирните украински жители, които излизат по улиците на града да се разгласят срещу тяхната експанзия. Русия продължава също да отвлича украински жители и да ги изпраща срещу волята им в Руската федерация, излизайки с предлог за „ евакуация “. Всекидневно от началото на нашествието си съветската окупационна войска прави военни закононарушения в Украйна, убивайки невъоръжени цивилни и изнасилвайки дами и девойки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР