Лидерът на руската наемническа групировка Вагнер, която започна въоръжен бунт

...
Лидерът на руската наемническа групировка Вагнер, която започна въоръжен бунт
Коментари Харесай

Пригожин заяви, че неговите сили са свалили два руски военни хеликоптера

Лидерът на съветската наемническа формация " Вагнер ", която стартира въоръжен протест против съветския общоприет щаб, съобщи, че неговите сили са свалили съветски боен хеликоптер, съобщи УНИАН.
 
" Току-що хеликоптер откри огън по гражданска колона и беше свален от частите на " Вагнер ", съобщи Евгений Пригожин в свое аудио известие, без да прецизира мястото на случая. 
 
" Точно в този момент във въздуха са два хеликоптера с номера 523 и 546, които се пробват да нанесат тезиз удари (по цивилен обекти, бел. ред.). Запомнете, момчета - родината няма да ви елементарни удари по личната територия. Трябва да се прояви храброст и да се удря по територията на съперника, когато нашата пехота се придвижва. Ние не пречим на никого (да води война на фронта, бел. ред.), ние пречим на нарушителите, които унищожиха 100 000 съветски бойци - Герасимов и Шойгу - да си спасят задниците ", декларира Пригожин.
 
Няколко часа по-късно притежателят на ЧВК " Вагнер " съобщи, че неговите бойци са свалили втори съветски военен хеликоптер. " На Московското трасе един от щурмовите ни отряди бе подложен на обстрел от хеликоптер...Унищожен е. Гори в гората. Още един път предизвестявам: ще възприемаме като опасност и ще унищожаваме всичко в близост. Имаме цели и сме подготвени да умрем. Всички 25 хиляди. А по-късно още 25 хиляди ", сподели Пригожин, представен от УНИАН. 
 
Преди това Пригожин съобщи в друго аудио известие, че началникът на генералния щаб на Русия Валерий Герасимов е дал заповед да се бомбардират подразделенията на " Вагнер ", макар че те са пътували измежду цивилни транспортни средства. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР