Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл и делегация от

...
Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл и делегация от
Коментари Харесай

Американски сенатори се срещнаха със Зеленски в Киев

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл и делегация от сенатори от неговата партия се срещнаха с украинския президент Володимир Зеленски в Киев, заяви Асошиейтед прес.

Видеоклип, оповестен в акаунта на Зеленски в Teлеграм, демонстрира по какъв начин Макконъл и сенаторите Сюзън Колинс, Джон Барасо и Джон Корнин го поздравяват в столицата. В обява в Инстаграм Зеленски назова визитата " мощен сигнал за двупартийна поддръжка за Украйна от страна на Конгреса на Съединените щати и американския народ ".

Пътуването се реализира в миг, когато Сенатът работи по одобряването на пакет помощи за Украйна от близо 40 милиарда $. Приемането беше забавено в четвъртък от сенатор Ранд Пол, който изиска включването на предложение за основен контрольор, който да ревизира разходването на новите средства. Окончателното утвърждение обаче не е под въпрос и може да стане факт през идната седмица, твърди АП.

" Те желаят единствено ресурсите, от които се нуждаят, с цел да се защитят от това ненормално навлизане ", сподели Макконъл през миналата седмица за украинците. " И се нуждаят от тази помощ тъкмо в този момент. "

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР