Лидерът на провъзгласената от проруските сепаратисти т.нар. Донецка народна република

...
Лидерът на провъзгласената от проруските сепаратисти т.нар. Донецка народна република
Коментари Харесай

Лидерът на проруските сепаратисти в Донецк беше погребан с военни почести

Лидерът на провъзгласената от проруските сепаратисти така наречен Донецка национална република (ДНР) Александър Захарченко беше заровен през днешния ден с военни почести, съобщи ТАСС.

В Донецк през днешния ден отдадоха последна респект на Захарченко, който бе погубен на 42-годишна възраст при бомбен атентат в града в петък. Сред поклонилите се край ковчега на Захарченко беше лидерът на отделилата се от Грузия сепаратистка република Южна Осетия Анатолий Бибилов, отбелязва Франс прес.

Свои делегации в Донецк са изпратили още Русия, Абхазия (другата грузинска сепаратистка област) и провъзгласената от проруските сепаратисти в Източна Украйна Луганска национална република (ЛНР). Множество хора изчакаха реда си, с цел да се поклонят пред ковчега.

В официално съобщение, публикувано от формалната медия на ДНР, Донецката осведомителна организация, Владислав Сурков, непосредствен консултант на съветския президент Владимир Путин, назова Захарченко " брат " и " воин ".

Общественият превоз в Донецк краткотрайно беше спрян. Въоръжени мъже в униформи контролираха придвижването в центъра на града. На доста места се виждат транспаранти с портрета на Захарченко. Сред изписаните лозунги е: " Ние имаме една майка татковина: Русия ".

Мнозина от опечалените упрекват Украйна за убийството на своя водач. В Киев обаче няколко десетки политически деятели отпразнуваха гибелта на водача на сепаратистите в Донецка област, който беше върл зложелател на прозападните украински управляващи. Те разпънаха маса пред посолството на Русия и пиха пенливо вино пред портрети на Путин, Захарченко и идола на руската музика Йосиф Кобзон, който умря тази седмица, след което им подметнаха пилешки кости.

Освен Захарченко, при детонацията в ресторант в Донецк почина и неговият телохранител, а 12 души бяха ранени.

Проруските сепаратисти в Източна Украйна упрекнаха Киев за убийството на водача на ДНР. Според украинските управляващи покушението е резултат от вътрешни спорове в редиците на бунтовниците, избрани от представител на министерството на външните работи като " марионетки, поддържани и финансирани " от Москва.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР