Лидерът на протестите на медицинските сестри Мая Илиева е дисциплинарно

...
Лидерът на протестите на медицинските сестри Мая Илиева е дисциплинарно
Коментари Харесай

Защо уволниха дисциплинарно медицинска сестра - версиите по случая

Лидерът на митингите на медицинските сестри Мая Илиева е дисциплинарно уволнена от болница „ Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда ” в София. Това заяви самата Илиева в профила си във Фейсбук. Тя е безапелационна, че е отстранена, с цел да се отърват от нея, тъй като е неуместна.
От клиниката обаче настояват, че уволнението е стимулирано от " съответни дейности и бездействия () при и във връзка осъществяване на непосредствените ѝ професионални отговорности в отделението за реанимация и интензивни грижи за пациенти с кардиохирургични болести ". От синдикатите в опазването на здравето към КНСБ в това време дадоха единодушието си за дисциплинарното премахване на здравната сестра.
По думите на Мая Илиева уволнението е с поддръжката на КНСБ, тъй като е станала неуместна и за тях. „ Парадоксът в тази ситуация е, че аз съм ръководител на синдикална организация към КНСБ в болничното заведение ”, разяснява здравната сестра.

В поддръжка на Мая Илиева пост във Фейсбук разгласява и омбудсманът Мая Манолова. Според нея това е знак и опит за заплашване и разпра към всички, които дръзват да отстояват правата си .


„ Във връзка с въпросите от страна на медии във връзка дисциплинарното наказване на Мая Илиева управлението на „ Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда “ декларира следното:
- Абсолютен приоритет на групата лечебни заведения „ Аджибадем Сити Клиник “ е високото качество на здравната активност, сигурността на пациентите, спазването на вътрешното и съотносимото европейско законодателство;
- Всички управнически и административни решения са подчинени главно на посочения приоритет, а дейностите на управлението са съобразени с настоящото законодателство;
- Наложеното дисциплинарно наказване на Мая Илиева е стимулирано от нейни съответни дейности и бездействия при и във връзка осъществяване на непосредствените ѝ професионални отговорности в отделението за реанимация и интензивни грижи за пациенти с кардиохирургични заболявания;
- Поводът за налагане на дисциплинарното наказване са съответни обстоятелства и условия, които са изрично открити и за които има писмени и други доказателства и свидетелски данни;
- Смятаме, че опитите наложеното дисциплинарно наказване на Мая Илиева да се показа като реакция на управлението на болничното заведение против синдикалната ѝ активност са несъстоятелни ”.
От Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ поддържат дейностите на болничното заведение, като са взели под внимание " посоченото жестоко нарушение на трудовата дисциплинираност " от страна на Илиева.
Припомняме, че Мая Илиева е главен уредник и лице на митингите на медицинските сестри, които започнаха през март, с искане за по-достойно възнаграждение. Междувременно стана ясно, че сътрудници на Илиева готвят протестни прояви в разнообразни градове в страната поради случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР