Лидерът на ПП Изправи се БългарияМая Манолова посети градЛовеч днес,

...
Лидерът на ПП Изправи се БългарияМая Манолова посети градЛовеч днес,
Коментари Харесай

Мая Манолова: Лошото качество и драстичното увеличение на водата с 35% в Ловеч, прави това благо недостъпно за повечето хора

Лидерът на Политическа партия Изправи се БългарияМая Манолова посети градЛовеч през днешния ден, като част обиколката „ По пътя на корупцията “. Като образец за такава, Манолова даде безобразията във водния бранш, довели и до цена на водата на прага и над обществената търпимост в района.

На срещата с медии и симпатизанти, Манолова показа петте целта на партията от така наречен „ избавителен проект “.



Основно място в него е заложено на акцията „ Не плащай “ – която предизвестява, че хората нямат опция да изплащат с 60% по -високите цени за вода, тока, парно, дърва за огрев, пелети. Специално в гр. Ловеч фрапантното повишаване от 35% на цената на водата прави това богатство, недостъпно за множеството хора. Кампанията е напълно ориентирана в поддръжка на всички енергийно небогати, които в страната ни възлизат на над 3 млн българи.„ Ние от Изправи се Българиябяхме на публичното разискване в КЕВР и възразихме против това цената на водата да бъде повишенадо4.20, тъй като и Ловеч към този момент е едно от местата където цената настига и надминава обществената търпимост “ сподели Маноловаи добави, че „ до края на интервала водата ще нарастне с 115% съпоставено с началото на водната промяна “Като енергийно небогати съгласно редица европейски критерии се определятдомакинства, чиито енергийни сметки възлизат на 10% и повече % от приходите. Според Манолова към този момент приказваме и за водно небогати, поради непостижимите сметки за вода, а тук-там, катов обитаеми места в обл.Велико Търново, наред с покачванията се издават сметки за вода, която в продължение на месеци е била спряна. От Изправи се България възнамеряват в програмата си всеки член на домакинство, от дете до възрастен може да употребява по 3 кубика вода на закрепена цена от 2 лева



Манолова беше безапелационна, че в случай че след 2 октомври не се вземе решение за вдишване на цялостното нарастване от страната, ще се пристъпи към ефикасни дейности и гражданско непокорство.

Следващ значим приоритет на групировката е таван на цените на горивата. Високите цени на горивата, наред с останалите покачвания в цени са причина за високата инфлация.От партията упорстват за цена за литър 2.50, което е с 1 лев под актуалните стойности.Според Манолова едно от първите неща в идващия парламент е внасяне на план на Закон за изключителното състояние в енергийния и водния бранш.В този законопроект се планува и отсрочване на погашение на сметките до момента в който не бъдат подхванати нужните промени.



Важно място в програмата на Изправи се България заемат и неотложното повишение на приходите, както и преизчисляването на пенсиите за пенсионерите на базаосигурителен приход за 2021 г.Наред с това от партията са подготвени със закона за частния банкрут, за колекторските компании, за ограничение на свръхправомощията на банките, на бързите заеми. „ Ще сложим на място монополите “ – сподели Манолова.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР