Лидерът на ПП АБВ Румен Петков изрази силни съмнения за

...
Лидерът на ПП АБВ Румен Петков изрази силни съмнения за
Коментари Харесай

Румен Петков: Зеленски се оказа ятак на г-н Брендо

Лидерът на Политическа партия АБВ Румен Петков изрази мощни подозрения за характера на ръководството в Украйна и напомни, че точно там, под чадъра на държавното украинско управление, Евелин Банев – Брендо е получил протекция.

Това сподели той по въпроса за поисканата от президента Зеленски съкратена процедура за приемане в Европейски Съюз пред медии в Пловдив, представен от

"Зеленски изиска съкратена процедура за приемане в Европейски Съюз. Искам да поясня, че в Италия, Румъния и България текат ефикасни процеси против първия българин в Чуждестранния легион господин Брендо, на който господин Зеленски даде украинско поданство. Г-н Зеленски се оказа укривател на господин Брендо. Европа подготвена ли е да одобри за член такава страна? ", разяснява Румен Петков.

В коментара си за събитията в Украйна Петков подчертава върху бруталната агитация и цензура върху осведомителните потоци – "процеси, невиждани в актуалната европейска история въобще ".

Председателят на АБВ изиска оставките на министъра на енергетиката Александър Николов , новият началник на "Булгаргаз " Людмил Йоцов и на министърът на нововъведенията Даниел Лорер.

Причината за това била "липсата на управнически потенциал, изключително в актуалната усложнена конюнктура с недостиг на гаранции за сигурността на жителите, както и тежки злоупотреби и корупция в енергетиката ", уточни той

"Ефектите за Европа стават все по-лоши и по-лоши. Цената на газа доближи равнища, които и най-мрачните прогнози не са вещаели ", уточни Петков.

Той акцентира съществуването на План за осъществяване на Плана за деяние при изключителни обстановки и нарушаването му от страна на министъра на енергетиката новия началник на "Булгаргаз ", което основава спомагателни проблеми при гарантиране на газовата сигурност на България.

Румен Петков изрази отвращение от изявление на Даниел Лорер, където министърът още веднъж акцентира разликите сред украинските и предходните бежанци, в интерес на първите.

Председателят на АБВ е безапелационен, че сходно изказване е цинично , тъй като Лорер, след премиера си, е следващият, който дели бежанците по страна на генезис, по цвят на кожата и т.н.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР