Лидерът на ПГ на Демократична Бъглария Христо Иванов взе думата

Лидерът на ПГ на Демократична Бъглария Христо Иванов взе думата ...

Христо Иванов: Чака ни грозна кампания, в която ще се сочим с пръсти и ще говорим как всички други са боклуциЛидерът на ПГ на "Демократична Бъглария" Христо Иванов взе думата в последния ден на това Народно събрание. Той разкри, че ни чака грозна предизборна кампания.

"Днес не е последният ден на това Народно събрание, а първият на следващото. Чака ни грозна кампания, в която ще се сочим с пръсти и ще говорим как всички други са боклуци, а избирателите ще си мислят „Вие всички сте боклуци“, заяви от парламентарната трибуна Иванов. 

Той отбеляза, че провалът на този парламент е заради липсата на съгласие за воденето на най-базов диалог между формациите, пише OFFnews.

"Дори не можем да проведем среща, без да се разказва после по медии какво се е казало там. Не може да се превръща в компромат самият факт, че е имало среща", посочи Христо Иванов.

Според него политическата система в България минава през важна трансформация и този процес няма как да се случи еднократно, линейно или организирано: 

"Хубаво е извън хаоса, атаките и недоволствата да разгледаме този процес, да го назовем. Стигнахме до ситуация, в която няма един голям, няма пореден спасител, няма някой, който да се смята за свръховластен."

The Beautiful Luxembourg

Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player
ADVERTISEMENT
Иванов акцентира, че централният въпрос на тази криза е въпросът как в България се осъществява властта – в чий интерес и в чие име. Той е мнение, че основната криза, от която обществото ни страда, е морален разпад:

"Свикнали сме на безконтролна власт, която се презарежда. Това породи криза на моралното самочувствие на нашата нация. Властта е най-предизвикателната материя за човека и трябва да се дозира"

По думите му предстои да има повече средни по размер партии, което ще отнеме възможността да се поставят ултиматуми от големите на по-малките политически сили.

Христо Иванов изрази съжаление, че 46-ото Народно събрание не се е фокусирало повече върху политиките, свързани с коронавируса.

И добави, че в първия учебен ден в страната депутатите трябва да си признават, че имат много да учат.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg