Лидерът на ПЕС пък отбеляза от своя страна, че за

...
Лидерът на ПЕС пък отбеляза от своя страна, че за
Коментари Харесай

Португалският президент към Станишев: Трябва ни силна левица

Лидерът на ПЕС пък означи от своя страна, че за 2 години държавно управление на социалистите е основало нови 270 хиляди работни места и е образец за сполучлива обществена политика.

Основните провокации пред Европейския съюз и визията на Партията на европейските социалисти за бъдещето на Европа разискаха президентът на ПЕС Сергей Станишев и президентът на Португалия Марселу Рибелу ди Соуза.

Португалският държавен глава одобри сърдечно водача на европейските социалисти в Лисабон. Срещата, която продължи повече от час, се организира преди началото на годишния Съвет на ПЕС, чийто хазаин е Социалистическата партия в Португалия.

“Лидерите на социалдемократическите придвижвания в Европа се събираме в решителен миг за Европейския съюз. Ниските обществени стандарти, увеличаващите се неравенства, възходящата неустановеност, екстремизмът и тероризмът заплашват главните европейски полезности и метода ни на живот. Ето за какво идваме с съответни послания и ще представим ясна визия за прогресивна политика в Европейски Съюз, ориентирана към оправянето с първопричините за набиращите скорост популизъм и шовинизъм,” съобщи Станишев.

От своя страна, президентът на Португалия, който е излъчен от десницата, изрази своята поддръжка за самодейността на социалистите. Той означи, че Европейски Съюз се нуждае от мощно социалдемократическо семейство, с цел да преодолее провокациите, пред които се изправя.

“На фона на сложната обстановка, в която се намират огромна част от обичайните партии в Европа, Португалия е образец за сполучливо извършени обществени политики и основаване на вероятности за жителите. През последните две години държавното управление изигра основна роля за основаването на 270 хиляди работни места и забележителното понижаване на безработицата, като в същото време беше спазена нужната бюджетна дисциплинираност и нормализирана банковата система,” означи Станишев, давайки висока оценка на социалистическото държавно управление, водено от премиера Антонио Коща.

Лидерът на ПЕС и президентът на Португалия не подминаха и дебата за бъдещето на Европа, който ще бъде във фокуса на срещата на европейските водачи на Европейския съвет на 14-ти и 15-ти декември. Станишев се разгласи срещу концепцията за разнообразни скорости на интеграция и степени на съдействие в Европейски Съюз по основни политики. Той посочи, че изборната интеграция може единствено да докара до създаване на нови разграничителни линии и слагане на завършек на очакванията за обществено и териториално доближаване в Европа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР