Лидерът на Партията на националистическото действие (ПНД) Девлет Бахчери, съюзник

...
Лидерът на Партията на националистическото действие (ПНД) Девлет Бахчери, съюзник
Коментари Харесай

Съюзник на Ердоган призова да се прекратят преговорите за членство на Турция в ЕС

Лидерът на Партията на националистическото деяние (ПНД) Девлет Бахчери, съдружник на президента Реджеп Тайип Ердоган, приканва за преустановяване на договарянията за участие на Турция в Европейски Съюз, заяви в. " Хюриет дейли нюз ".
Прочетете още
Бахчели разгласи, че неговата партия счита, че главата за Европейския съюз е затворена за Турция, настоявайки за дефинитивно преустановяване на договарянията за участие.

" Наистина е време за Турция, време е да сложим завършек на приключението с Брюксел. Ако Европейският съюз не ни желае, измисля какви ли не извинения, тогава ние споделяме визията на нашата партия с нашата обичана нация, че към този момент не ги желаеме и че приключението с участието би трябвало да завърши допустимо най-скоро “, сподели Бахчели след среща през вчерашния ден на централния изпълнителен съвет на неговата партия.

Турция стои на кръстопът и би трябвало да вземе решение по отношение на бъдещите си връзки с Европейски Съюз, съобщи Бахчели. Лидерът на ПНД също по този начин разкритикува предлагането на водачите на Европейски Съюз за стратегическо партньорство с Турция вместо пълноправно участие. " Искат да ни държат в орбитата на взаимозависимост, като ни утешават ", сподели той.

Националистическият водач дефинира преговорния развой на Европейски Съюз като " замърсен, озлобен и затрупан с исторически сметки ", съобщи Българска телеграфна агенция. Той прикани за затваряне на договарянията, без значение дали едностранно или двустранно, и съобщи: " За нас Европейският съюз свърши “. 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган също подлага на критика тези дни Европейския съюз за отношението му към Турция, като съобщи, че Анкара може да се раздели с Европейски Съюз, в случай че това е належащо, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР