Лидерът на партия Воля Веселин Марешки обяви, в декларация, че

...
Лидерът на партия Воля Веселин Марешки обяви, в декларация, че
Коментари Харесай

Марешки: 56% от българите не искат предсрочни избори

Лидерът на партия " Воля " Веселин Марешки разгласи, в декларация, че 56 % от българите не желаят предварителни избори. Той се базира на  социологическо изследване, съгласно което партия ГЕРБ има по-високо доверие от Българска социалистическа партия със 6,55 на 100. По думите му, протестиращите у нас вървят против 4 милиона българи.

Той подлага на критика президента Румен Радев във връзка мечтаното от президента превъоръжаване, че по този начин страната ще таксува с 1500 лв. спомагателен налог всеки българин:

" Или за средностатистическо семейство от три или четири души сред 4500 и 6000 лв., от всеки български жител, от всяко българско семейство. Значи спестяваме два лв., гръмко тук приказваме, палим се, късаме ризите, вратовръзки и по този начин нататък, обаче по-късно постановяваме на всеки български жител - новороден, пенсионер, работещ, незает, по 1500 лв.. Вслушвайте се в това, което ви споделя българският народ и работете по този начин, че най-после в действителност да не бъдете напляскани не там, където желаете ", сподели Марешки.

Депутатите започнаха разискването на няколко оферти за промени в Закона за придвижване по пътищата, единият текст е от депутати от партия " Воля " санкциите да се заплащат посредством ПОС терминали в колите на " Пътна полиция ".

Депутатите през днешния ден вземат решение дали да дадат зелена светлина на концепцията санкциите за нарушавания на пътя да се заплащат посредством ПОС терминали в колите на Пътната полиция. Предложението за промени в Закона за придвижване на пътищата е на депутатите от „ Воля “, а през днешния ден в Народното събрание на първо четене ще се гледат още два плана за промени в закона.

Идеята на “Воля “ е патрулните коли да бъдат оборудвани с такива устройства и при инспекция на пътя санкциите, в това число и по-стари, да бъдат плащани незабавно.

Измененията, импортирани от депутати от ГЕРБ, плануват наказания при заплащане на съответните пътни такси - електронна винетка за колите до 3,5 тона и ТОЛ такса за товарните коли.

В плана на Министерски съвет се понижава броя на документите на книжен притежател, които заинтригуваните лица би трябвало да показват за издаване на уверение за регистриране в регистъра на лицата, осъществяващи пътна помощ.

Седем министри ще дават отговор на въпроси на депутати в границите на парламентарния надзор. Първи на трибуната застава вицепремиерът Красимир Каракачанов, който още веднъж ще изясни, този път на въпрос на Движение за права и свободи, за какво е наградил Дянко Марков със знак  “За достолепие и чест “. Контролът ще приключи с въпрос към министъра на правораздаването Цецка Цачева за въвеждане на електронни проследяващи устройства за обвинени и наказани.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР